www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Kompletní mistrovství Evropy pojede německý šlechtic

10. února 2017 • 14:40

Albert Maria Lamoral Miguel Johannes Gabriel Prinz von Thurn und Taxis, tak zní celé jméno šlechtice slavného německého rodu, který se v nadcházející sezóně představí na všech osmi soutěžích mistrovství Evropy.

Albert von Thurn und Taxis - Bjorn Degandt (Škoda Fabia R5)

Sympatický třiatřicetiletý rodák z Regensburgu bude startovat s belgickým spolujezdcem Bjornem Degandtem. Společně budou sedlat vůz Škoda Fabia R5 belgické stáje Wevers Sport, se kterou princ Albert startoval na vybraných soutěžích již v minulé sezóně.

Pilot, který na okně závodního speciálu vozí na místě jména jen zkratku 'Albert von T&T', má motoristický sport v krvi. Dosud se výhradně věnoval okruhovým závodům, na kontě má jeden titul mistra a dva tituly vicemistra německé okruhové série GT Masters.

Již od roku 2009 však koketuje s automobilovými soutěžemi. Výrazněji do nich nahlédl až v loňském roce, kdy odjel celkem osm soutěží různě po Evropě. Pro letošní sezónu se rozhodl pro razantnější krok a odjede kompletní mistrovství Evropy.

„Vloni jsem odjel pár národních závodů, abych si vyzkoušel, jestli má smysl se někám dál posouvat. Pro letošní rok jsme se rozhodli posunout dál a pojedeme mistrovství Evropy. Bude to ale hlavně o získávání zkušeností s pořádnými soutěžemi. Naším cílem je získat hlavně co nejvíce zkušeností, najet co nejvíc kilometrů. Budu rád, když se dostaneme se ztrátou na nejrychlejší na tři vteřiny na kilometr. V této sezóně nebudeme útočit na výsledek, ale učit se a získávat zkušenosti,“ prozradil německý šlechtic.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist