www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Karel Kupec se představí v ME juniorů

9. března 2017 • 18:00

Jak již Karel Kupec naznačoval v rozhovoru koncem minulého roku, jeho prioritou pro letošní sezónu budou starty v juniorském mistrovství Evropy, kde se představí v rámci šampionátu pilotů s vozy R2 a věkem do 27 let.

Karel Kupec

„Mám za sebou řadu pěkných výsledků na domácích tratích. V loňské sezóně jsem měl možnost vyzkoušet si starty i v zahraničí. A musím se přiznat, že to byla neuvěřitelná zkušenost. v Česku jsou tratě pěkné, ale svým charakterem hodně podobné. Když se vydáme na závod do zahraničí, tak nás na každém závodě čekají různé tratě - jak povrchem, tak i charakterem. Proto jsme se rozhodli vydat se v letošním roce do zahraničí. Pojedeme mistrovství Evropy juniorů, kde se budeme moci potkávat s piloty našeho věku i zkušeností. Věřím tomu, že nás čeká hodně zajímavá sezóna a pěkné souboje se soupeři,“ řekl Karel Kupec.

Počínaje lotyšskou Rally Liepaja navázal Karel Kupec spolupráci s Ondřejem Krajčou a dvojice bude společně startovat i v letošní sezóně, kdy usednou za volant speciálu Peugeot 208 R2.

Seriál ERC Junior U27 má na programu šest soutěží mistrovství Evropy (včetně české Barum Czech Rally Zlín), přičemž do celkové klasifikace se počítají čtyři nejlepší výsledky. Úvodním podnikem bude již na konci března Azores Airlines Rallye, na které nebude dvojice Kupec-Krajča chybět.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist