www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

První páteční sekce Rally Guanajuato México je zrušena

10. března 2017 • 16:30

První páteční sekce Rally Guanajuato México, která měla odstartovat dnes v 18:28 SEČ, je bez náhrady zrušena. Jak bude přesněji vypadat dnešní program ukáží teprve následující hodiny. Pořadatelům se totiž nepodařilo včas dostat soutěžní vozy z Mexico City do Leonu.

Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) - Rally Guanajuato México 2017

Pořadatelé Rally Guanajuato México připravili pro letošní rok novinku - superspeciální rychlostní zkoušku přímo v hlavním městě - Mexico City. To je však vzdálené od centra soutěže 380 km, takže vozy se na trase Leon-Mexico City přesouvaly v kamionech, posádky letecky.

V Mexico City je pak čekala příšerná a nudná městská speciálka vedená mezi umělými zábranami, jedním umělým skokem a točením se kolem balíků slámy. Už tak nezajímavou trať ještě zabil program, kdy se všech čtyřiadvacet posádek v různých skupinách vydalo na daný test dvakrát. Celkově to zabralo více než tři hodiny nudy, kdy byly dlouhé prodlevy a nebylo se nač dívat. Přímý televizní přenos pak zabíral jen závěrečnou skupinu pilotů z druhého průjezdu zkouškou.

Při cestě zpět však nastaly problémy, dálnice se totiž zastavila kvůli civilní nehodě a v ní uvízly skoro všechny vozy. Již nyní je jasné, že jsou zrušené první dvě zkoušky včetně prvního průjezdu El Chocolate s délkou 54 km. Další plány budou upřesněny až podle toho, kdy se podaří vozy do Leonu dopravit.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist