www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Vrátí se Škoda do nejvyšší kategorie WRC?

foto

14. prosince 2017 • 08:00

Na přelomu tisíciletí startovala Škoda v mistrovství světa v automobilových soutěžích s vozy nejvyšší kategorie WRC, příliš úspěchů si však nepřipsala. Po pauze a sestupu o řád níž se česká značka na sportovním poli dokázala v rámci IRC a ERC obrodit a vytvořila veleúspěšné modely Fabia S2000 a R5. Nastal nyní čas pro návrat do nejvyšší společnosti?

příspěvků: 1 celý článek »

Škoda Motorsport oznámila jezdecké složení na sezónu 2018

foto

13. prosince 2017 • 00:30

Škoda Motorsport oznámila složení posádek, které se představí v jejich barvách v nadcházející sezóně. Nakonec představila rovnou pětici pilotů, kteří budou hájit mladoboleslavské barvy v roce 2018. Je mezi nimi pouze jediný Čech, zato čtveřice seveřanů.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport se ohlíží za úspěšným rokem

foto

12. prosince 2017 • 22:00

Škoda se ohlíží za svou nejúspěšnější sezónou v motoristickém sportu. Pontus Tidemand / Jonas Andersson vyhráli kategorii WRC2 ve FIA Mistrovství světa v rally (WRC), zatímco tým Škoda Motorsport získal v kategorii WRC2 titul mezi výrobci. Několikanásobní čeští šampioni pomyslně vedli skupinu čítající 14 týmů s vozy Škoda, které v roce 2017 získaly národní tituly.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier bude pokračovat s M-Sportem

foto

28. listopadu 2017 • 21:00

Úřadující světový šampion Sébastien Ogier dnes potvrdil informaci, na kterou se již několik týdnů čekalo - i v nadcházející sezóně bude pokračovat v týmu M-Sport a bude společně s Julienem Ingrassiou usedat do soutěžního speciálu Ford Fiesta WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Australia od André Lavadinha

foto

23. listopadu 2017 • 09:30

Závěrečným dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Australia. U našich protinožců se bojovalo o titul vicemistra, který nakonec získal Thierry Neuville. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělá jízda Toyoty Yaris WRC skončila v Austrálii bez odměny

foto

21. listopadu 2017 • 14:00

V posledním kole světového rallyového šampionátu FIA v Austrálii dojel Esapekka Lappi s Toyotou Yaris WRC na šestém místě. Jeho stájový kolega Jari-Matti Latvala se až do poslední chvíle pohyboval na druhé pozici, avšak v poslední Power Stage byl nucen odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Australskou rallye ovládl Neuville a znovu je vicemistrem světa

foto

20. listopadu 2017 • 19:00

Belgický závodník Thierry Neuville s vozem Hyundai vyhrál Australskou rallye a obhájil titul vicemistra světa. V závěrečné soutěži sezony dojel druhý jeho estonský konkurent v boji o celkové druhé místo v šampionátu Ott Tänak, který ztratil 22,5 sekundy. Třetí byl Novozélanďan Hayden Paddon a čtvrtý skončil pětinásobný mistr světa Sébastien Ogier z Francie.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od André Lavadinha

foto

13. listopadu 2017 • 12:00

Poslední evropskou soutěží letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Wales Rally GB. Tu každoročně provází nepříznivé podzimní počasí a nejinak se příroda chovala i v letošním ročníku. Což ostatně můžete posoudit ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing v Austrálii zakončí premiérovou sezónu

foto

11. listopadu 2017 • 15:00

Rallye Austrálie se pořádá v Novém Jižním Walesu na pestrých štěrkových cestách v kombinaci úzkých a zatáčkovitých lesních tratí a rychlých plynulých úseků v otevřené krajině. Na řadě míst je trať lemovaná stromy, které spolehlivě ztrestají jakoukoliv neopatrnost, ale situaci komplikují i všudypřítomná mračna prachu.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra Pola GTI R5 bude příští rok v létě

foto

7. listopadu 2017 • 15:00

Volkswagen dnes oficiálně odprezentoval první informace ohledně modelu Polo GTI R5, se kterým se v příštím roce vrátí zpět na kolbiště automobilových soutěží. Tentokráte se tak však stane jen na bázi privátních týmů.

žádný příspěvek celý článek »

Tým Toyota Gazoo Racing si ve Walesu dojel pro další body

foto

31. října 2017 • 15:00

Jezdci Jari-Matti Latvala a Esapekka Lappi získali pro soutěžní tým Toyota Gazoo Racing další body v Britské rallye, která je předposledním kolem letošního světového rallyového šampionátu. Latvala navíc skóroval díky třetímu nejrychlejšímu času v závěrečné Power Stage a zvítězil ve dvou rychlostních kolech. Nakonec si dojel pro celkové páté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke mezi nejlepšími

foto

31. října 2017 • 14:00

Druhým místem na závěrečné Power Stage Wales Rally GB potvrdili Kris Meeke a Paul Nagle pokrok, který udělal Citroën C3 WRC na šotolinovém povrchu. Posádka Citroën Total Abu Dhabi WRT skončila na ostrovech sedmá celkově.

žádný příspěvek celý článek »

Elfyn Evans vyhrál Wales Rally GB, Ogier mistrem světa

foto

31. října 2017 • 12:00

Totální dominance M-Sportu v letošním roce završena na domácím závodě ve Walesu. Sébastien Ogier vybojoval titul mezi jezdci, M-Sport World Rally Team vyhrál soutěž značek a Elfyn Evans zvítězil na domácí Wales Rally GB.

žádný příspěvek celý článek »

Simone Tempestini a Giovanni Bernacchini bojují o drahocené body ve Walesu

foto

28. října 2017 • 11:30

Již druhým rokem se pilot krásného Citroenu DS3 R5 a také úřadující mistr světa v kategorii Junior WRC, Simone Tempestini, účastní společně s navigátorem Giovannim Bernacchinim soutěží světového šampionátu v rally, jehož nedílnou součástí je i Dayinsure Wales Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Ve Walesu Veiby a Nordgren po boku šampiona Tidemanda

foto

25. října 2017 • 10:00

Škoda Motorsport na nadcházející Britské rally ve Walesu (26. 10. až 29. 10. 2017) nasadí ve třídě WRC2 tři vozy Škoda Fabia R5, za jejichž volanty usedne nový šampión WRC2 Pontus Tidemand s Jonasem Anderssonem, které doplní norská posádka Ole Christian Veiby / Stig Rune Skjaermœn a Juuso Nordgren z Finska se spolujezdcem Tapio Suominenem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist