www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Poslední hodiny do uzávěrky Valašky

13. března 2017 • 13:00

Během pondělního dne budou mít všichni zájemci o start na Janča – 36. Valašské rally poslední možnost se přihlásit. Příjem přihlášek se uzavře o půlnoci. Přesto už dosavadní seznam slibuje zajímavou podívanou, kterou okoření více než desítka speciálů R5.

Petr Zedník - Milan Pražák (Ford Fiesta Kit Car) - Valašská Rally 2016

Janča – 36. Valašská rally, která se uskuteční ve dnech 24. – 26. března 2017, bude úvodním podnikem Autoklub Mistrovství České republiky v rally 2017. Aktuálně pořadatelé evidují více než šedesátku soutěžních týmů, které se pokusí poprat s tratí Valašky. Už nyní je jisté, že ze startovní rampy sjede minimálně osm nejlepších domácích pilotů z první desítky loňského hodnocení šampionátu. A na Valašce nebude nouze ani o řadu novinek a překvapivých změn…

Ze stávajícího seznamu musíme upozornit zejména na desítku speciálů R5. Jména jako Jan Kopecký, Václav Pech, Vojtěch Štajf, Miroslav Jakeš, ambasador Valašské rally Martin Vlček a řada dalších jsou zárukou úchvatné podívané. Na Valašce se dále představí i Jaromír Tarabus (Škoda Fabia Super 2000), jenž se v posledních sezonách objevoval převážně na podnicích ERC. Bez šance jistě nebude ani Jan Dohnal s Fordem Focus WRC. Pražský jezdec bude pilotovat jeden ze tří vozů specifikace WRC (dále Karel Trněný a Silvestr Mikuláštík) na startu a do úvodního podniku nastoupí v roli vítěze posledního dvoudenního klání loňské sezony, Rally Příbram. Zajímavá špička se sejde ve Valašském Meziříčí i v produkční kategorii (Václav Kopáček, Martin Březík, Jaroslav Pešl, Pavel Ševčík a další).

Stávajícím přihláškám také svou kvantitou dominují právě „čtyřkolky“ – tř. 2 (11 vozů) a tř. 3 (13 vozů). Očekávání nejnabitější třídy zatím nenaplňuje třída 6 (jen osm vozů), ale lze očekávat v posledních hodinách její mohutný „finiš“, i vzhledem k zařazení soutěže do nově vypsaného poháru Peugeot Total Trophy 2017.

Svou atraktivitu a výkonové přednosti zejména na polygonu v Kopřivnici jistě předvede i pětice vozů Porsche 997 GT3.

O start na Janča – 36. Valašské rally zatím projevila zájem i čtveřice cizinců, Poláci Jaroslaw Szeja (Ford Fiesta R5), Tomasz Gryc, Rakušan Simon Wagner (oba Peugeot 208 R2) a Slovák Richard Pravda (Mitsubishi Lancer Evo IX). Nezájem slovenských posádek je zatím pro pořadatele zklamáním vzhledem k vypsání Valašsko – Tatranského poháru 2017. Na druhou stranu je ovšem nutné uvést, že týden po Valašce startuje MSR závodem v Rožňavě.

Uzavřeme tedy tuto tiskovou informaci důležitým konstatováním, že uzávěrka přihlášek Janča – 36. Valašské rally končí v pondělí 13. března 2017 ve 24 hodin (odkaz http://prihlaska.valasskarally.cz).

Informačním kanálem Janča – 36. Valašské rally je internetová stránka www.valasskarally.cz.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist