www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Žlutomodrá rally - nejčastější dotazy

30. března 2017 • 20:55

Od začátku ledna tohoto roku mají fanoušci automobilových soutěží možnost v předstihu si objednat limitovanou edici i standardní provedení knihy o historii Barum Czech Rally Zlín, a to za zvýhodněných podmínek. Několik měsíců před vydáním se množí jak objednávky, tak dotazy směřované na obsáhlou publikaci. A na co se zájemci o knihu dotazují nejčastěji?

1. Jací vítězové Barumky byli osloveni, aby podepsali limitovanou edici? Jaká kritéria byla při výběru uplatněna?

foto: D.Porazil

Pokud budeme shovívaví a nazveme první ročník Barumky jako plnohodnotný díl šestačtyřicetileté historie, a to bychom asi měli, napočítáme celkem 28 jezdců, kteří se zapsali mezi vítěze moravské soutěže. Vzhledem k tomu, že Attila Ferjancz, Janusz Kulig, Mikael Sundström a Gerhard Kalnay už, bohužel, nežijí, není v lidských silách zajistit podpisy všech vítězů. Dalšími kritérii byla vedle jedinečnosti také ne/ochota na knize spolupracovat, dále věk či zdravotní stav nebo složitá zeměpisná dostupnost. Základní premisa byla jednoduchá – zajistit co nejvíc vítězů a nemít v limitované edici žádnou nepodepsanou podpisovou kartu. Vybraní a dnes už i podepsaní vítězové představují 20 vyhraných ročníků, což realizační tým Žlutomodré rally považuje za kvalitní výsledek.

2. Je možné ještě knihu rozšířit o další podpisy?

Teoreticky to možné je, ale nic takového není v plánu. Díky vazbě není možné přidat jen jeden list, ale hned čtyři, navíc bychom si tím přetrhali nastavenou chronologickou a věcnou posloupnost podpisových archů.

3. Mají obě varianty knihy opravdu přes 600 stran?

Ano, mají. Limitovaná edice bude představovat 628 stran, standardní provedení pak 608 stran křídového papíru formátu A4. Je možné, že dojde ještě k nevýznamným změnám v podobě několika málo stran, nicméně rozsah neklesne pod hodnotu 600.

4. Je kniha oficiálním materiálem Barum Czech Rally Zlín?

Ne, není. Nicméně, pořadatel byl o vzniku informován, a pokud vše dobře dopadne, díky jeho svolení se v knize objeví i některé fotografie z archivu soutěže.

foto: K. Frgal

5. V čem spočívá výhoda objednání v předstihu?

Kdo si knihu do 1. srpna objedná a zaplatí, bude mu dodána bez účtování poštovného a balného, což představuje úsporu zhruba 165 Kč. K této nabídce jsme přistoupili na základě slov podepisujících se vítězů, kteří k naší radosti předpovídali, že náklad 2.000 kusů zmizí velmi rychle, natož pak 600 kusová limitovaná edice. Jde především o možnost pro sběratele zajistit si knihu včas a mít jistotu, že se na ně dostane.

6. Opravdu půjde z každé knihy část peněz na dětskou charitu?

Ano, je to tak. Obdobně jako s knihou Rally má jméno Bohemia, kdy jsme z prodeje knihy zakoupili multifunkční lůžko na dětský JIP, nyní z prodeje Žlutomodré rally pořídíme infuzní pumpu s dávkovačem léků a další potřebné věci v hodnotě cca 60.000 Kč.

7. Kdy a kde bude křest knihy?

Termín a místo křtu jsou stále v řešení. Žlutomodrou rally je možné si i nadále objednat v předstihu na www.peopleforrally.cz nebo na facebooku @yellowbluerally, včetně její limitované edice podepsané devíti vítězi Barumky.

PFR media

PFR media
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist