www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Korsická rally: jasné vítězství Andrease Mikkelsena

10. dubna 2017 • 16:30

Andreas Mikkelsen se spolujezdcem Andersem Jæger-Synnevaagem zvítězila s vozem Škoda Fabia R5 na Korsické rally v kategorii WRC 2 neohroženě stylem start-cíl. Druhá tovární posádka, Jan Kopecký a Pavel Dresler, po problémech s řízením během prvního dne nakonec skončila po stíhací jízdě na 7. místě v kategorii WRC 2. Připsala si tím důležité body do šampionátu.

Jan Kopecký - Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) - Tour de Corse 2017

„Je to prostě fantastické: druhý start s vozem Škoda Fabia R5 a druhé vítězství. Na 54 kilometrů dlouhé nedělní speciální zkoušce jsem kontroloval svoji rychlost, chtěl jsem si bez velkého rizika udržet náskok tak, abych nepřišel o úspěch na konci soutěže. Důležité pro mě bylo, abych neztratil koncentraci. A to se podařilo. Chtěl bych poděkovat svému týmu, že mi postavil tak skvělé auto,“ řekl v cíli nadšeně Andreas Mikkelsen, který zajel celkem sedm nejlepších časů.

Také Jan Kopecký byl po problémech s řízením během prvního dne nakonec v cíli spokojený. „Myslím, že kdyby nebyly problémy, skončil bych jednoznačně na stupních vítězů,“ dodal český mistr. S body získanými za 7. místo je nyní Kopecký na šesté pozici v celkovém hodnocení šampionátu WRC 2.

Smůlu měla mladá norská posádka Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen. Defekt na nejdelší rychlostní zkoušce během finálového dne stál tuto dvojici do té doby jasné čtvrté místo. Veiby se ale během své první asfaltové rally ukázal v tom nejlepším světle a po Korsické rally se posunul na 5. místo v žebříčku WRC 2.

Ve třídě WRC 2 slaví Škoda nejen čtvrté vítězství v řadě, Andreas Mikkelsen a Pontus Tidemand (ten na Korsice nestartoval) jsou navíc se shodným ziskem 50 bodů společně ve vedení šampionátu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist