www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Třinácté narozeniny hustopečské rally

20. dubna 2017 • 17:00

Třináctka má své kouzlo. Pro pověrčivé někdy negativní, ale pro pořadatelský tým Agrotec Petronas Syntium rally to bude přesně naopak. V Hustopečích se ve dnech 16. – 17. června 2017 uskuteční už třináctý ročník stále populárnější „rally mezi vinicemi“.

Roman Odložilík - Martin Tureček (Ford Fiesta R5) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2016

Hustopečská rally je už několik let nedílnou součástí českého šampionátu, letos s označením TrueCam MČR v rally. Podruhé v řadě přivítá i účastníky Mistrovství Slovenska v rally a nově MSR v rally historických automobilů. Zároveň je zapsána i do mezinárodního kalendáře Mistrovství FIA zóny střední Evropa (www.cez-motorsport.com). Jedná se o desetidilný seriál soutěží ve střední a jihovýchodní Evropě. Zahájen byl rakouskou Rebenland Rallye, pokračoval začátkem dubna v Maďarsku na Miskolc Rally, Agrotec Petronas Syntium rally bude třetím podnikem tohoto šampionátu. V druhé polovině roku v něm nechybí třeba polský Rajd Rzeszow, chorvatská Croatia Rally, posledním závodem bude slovenská Rally Košice. Nově budou Hustopeče hostit závod Peugeot Rally Cupu (speciály Peugeot 208 R2) i Lenz Adam Cupu, určený pro „pohárovky“ Opel Adam Cup.

Organizační tým hustopečské rally opět připravuje závod podle osvědčeného formátu. Asfaltové rychlostní zkoušky budou doplněny tradiční porcí šotoliny (necelých osm procent). Aktuálně je připravena trať o celkové délce 354,16 km, jejíž součástí je dvanáct rychlostních zkoušek (150,60 km). Ty budou rozděleny do dvou etap po šesti testech, v každé etapě se bude závodit na třech úsecích. Nejdelší rychlostní zkouškou letošního ročníku bude RZ Horní Bojanovice – Diváky - Nikolčice (22,50 km). Její druhý průjezd bude zároveň posledním testem soutěže.

Z programu Agrotec Petronas Syntium rally můžeme zmínit, že ve dnech 15. – 16. června se uskuteční seznamovací jízdy, po technické a administrativní přejímce si budou moci posádky naposledy vyzkoušet závodní vozy na testovací zkoušce. Její podoba se nemění, opět to bude na části Starovické okruhové zkoušky (pátek 16. června, 13:30 – 17:30 hod.). V posledních letech se osvědčil i servisní prostor v areálu společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích.

Na detailnější informace k trati XIII. ročníku Agrotec Petronas Syntium rally je zatím brzy, jednu žhavou aktualitu si ovšem nemůžeme nechat jen pro sebe. Po mnoha letech se do programu vrací osvědčené a dříve hojně navštěvované divácké místo v obci Diváky, průjezd návsí, včetně ostrůvku v křižovatce.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist