www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Martin Vlček vyhrál Rally Vyškov

8. května 2017 • 22:00

Po měsíční pauze pokračuje Rallysprint série a Pohár 2+. I tentokráte se posádky vydají na Moravu, konkrétně na východ od Brna, kde se uskuteční tradiční Rally Vyškov. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky Vyškov ON LINE ---

Základní informace o Rally Vyškov --- Diskuzní fórum k Rally Vyškov

Martin Vlček - Jindřiška Žáková (Ford Fiesta R5) - Rally Vyškov 2017

Po napínavém souboji s Romanem Odložilíkem vyhrál letošní ročník Rally Vyškov Martin Vlček. Tento souboj z drobného povzdálí sledoval i Jaromír Tarabus, který nakonec po odstoupení Odložilíka skončil o pět vteřin druhý.

Od úvodních rychlostních zkoušek se na čele usadila dvojice Odložilík-Vlček. Roman Odložilík, který tentokráte startoval s vypůjčeným vozem, získával svůj náskok na Podivické zkoušce, na ostatních jej Vlček po desetinkách stahoval. Nakonec rozhodla předposlední rychlostní zkouška, na které Roman Odložilík tlak neustál a havaroval. Na druhé místo za vítězného Vlčka se dotáhl Jaromír Tarabus, který byl vedoucí dvojici neustále na dohled. Třetí příčku v rámci poháru 2+ vybojoval Karel Trněný startující s německým kopilotem Christianem Doerrem.

Egon Smékal - Petra Němcová (Citroën DS3 R3T) - Rally Vyškov 2017

V rámci Rallysprint série zvítězil Egon Smékal, jednoduché to však rozhodně neměl. Od úvodní zkoušky vedl Josef Zimmermann, na třetím rychlostním testu však havaroval. Do čela se tak dostali Smékal s Němcovou, na dostřel však byl mladík Matěj Kamenec. Řada dalších pilotů kategorie R2 jela rychle a byla schopna zajíždět i časy rychlejší než Smékal, brzdily je však chyby, technické problémy či defekty. Matěj Kamenec dokázal udržet druhou příčku, třetí skončil po desetinovém souboji až díky úspěchu na poslední rychlostní zkoušce Michal Horák.

Bramborové umístění nakonec zbylo na Lukáše Nekvapila, za kterým byli v nevelkých odstupech Adam Březík, Tomáš Knápek, Petr Zedník, Marcel Svačina a René Dohnal. Dvojitý defekt pak vyřadil velmi rychlého Radomíra Kupce.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist