www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Podpořte Radomíra Kupce

foto

15. prosince 2017 • 16:00

Při říjnové Rally Vsetín byl při nehodě vážně zraněn talentovaný český soutěžní jezdec Radomír Kupec. Jeho léčba probíhá pomalými krůčky, ale úspěšně. Čeká jej však dlouhá rekonvalescence a v souvislosti s tím byl zřízen transparentní účet, prostřednictvím kterého je možné na jeho léčbu a rekonvalescenci přispět.

žádný příspěvek celý článek »

Egon Smékal: Z vítězství v rallysprintu mám velkou radost.

foto

6. prosince 2017 • 17:00

Zlínský Egon Smékal patří v kolotoči českých automobilových soutěží k těm nejzkušenějším. Po dva roky mu vítězství v rallysprint sérii uteklo doslova mezi prsty, až letos dosáhl na vrchol sprintů. Nejenom o ohlédnutí za sezonou je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Plán splněn na padesát procent

foto

1. prosince 2017 • 11:00

Rallysprintová sezóna jako už pravidelně končila na Rally Vsetín. Na této soutěži nemohl chybět takřka domácí jezdec Petr Vraj se spolujezdcem Janem Mikulíkem a Škodou Favorit. Start na Vsetíně proměnili ve vítězství a i díky tomu obhájili loňské celkové prvenství ve třídě 18. Ačkoliv zde ovládli i skupinu 14-18, celkově obsadili druhou příčku takže jak už je zmíněno v nadpisu plán z počátku sezóny byl splněn jen napůl.

žádný příspěvek celý článek »

Matěj Kamenec - vítěz třídy 6 a druhý nejrychlejší v RSS

foto

28. listopadu 2017 • 10:00

Po vítězství v Opel Adama Cupu v roce 2016 se mladá posádka ze Zubří - Matěj Kamenec s Adamem Jurkou doslova zakousla do letošního rallysprintového mistrovství. Na jejím konci slaví posádka vítězství ve třídě a druhé místo v celkovém RSS. Jaká byla letošní sezóna z pohledu Matěje se dočtete v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Sezona snů Petra Krajči a Honzy Houště

foto

27. listopadu 2017 • 18:00

Maximální spokojenost se sezonou 2017 panuje v týmu Rally Klub Paseky. Na jejím konci si totiž Petr „Balvan“ Krajča a Jan Houšť došli pro pohár určený nejrychlejší posádce ve třídě 8 v RSS a pro 3. místo ve stejné třídě v MČR. A jelikož je „Balvan“ zaneprázdněn podzimními orbami, vyzpovídali jsme Honzu Houště.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Horák s Karlem Zapletalem čtvrtí nejrychlejší v rallysprintu 2017

foto

13. listopadu 2017 • 08:00

Olomoucká dvojice Michal Horák s Karlem Zapletalem se dali dohromady na začátku sezony. V autě jim to klapalo a moc nechybělo, aby dosáhli na cenný skalp v podobě „bedny“ v RSS. I tak se posádka těší z 2.místa ve třídě 6 a čtvrtého místa v celkové klasifikaci rallysprintu.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Vyvlečka: nejrychlejší Dr.voštěp

foto

10. listopadu 2017 • 01:00

Smekám klobouk před každým jezdcem, který bere automobilové soutěže jako zábavu a zároveň se nebojí pořádně sešlápnout plynový pedál. Jedním z takových je Tomáš Vyvlečka, jenž se v mini medailonku představuje.

žádný příspěvek celý článek »

Novým Autoklub Peugeot Rally Talentem 2018 se stal Jan Dvořák

foto

6. listopadu 2017 • 09:00

Uplynulý konec minulého týdne patřil 12ti finalistům soutěže Autoklub Peugeot Rally Talent. Soutěžící změřili své schopnosti a dovednosti nejen z oblasti rallye. Do posledního soutěžního dne se probojovali 4 nejlepší – Jan Dvořák, Matyáš Homola, Filip Šimík a Tomáš Vlček. Absolutním vítězem se pak stal Jan Dvořák se spolujezdcem Jiřím Kalkusem.

příspěvků: 2 celý článek »

Jiří Franc: Vždycky jsem si přál být součástí závodů

foto

1. listopadu 2017 • 13:00

Kolotoč českých automobilových soutěží, to není jen prvních pět posádek, které se s pravidelným rituálem objevují v televizi. Jsou to i jezdci z nižších pater výsledkových listin. Jednoho „nováčka“ vám nyní představíme.

žádný příspěvek celý článek »

Vlastimil Zigo – rally dělám pro radost

foto

24. října 2017 • 09:00

Pro letošní sezónu si Vlastimil Zigo dal za cíl bojovat v kompletním seriálu závodů rallysprint série. Třinecký jezdec se svými spolujezdci motivaci měli, kdo ji však postrádal, byla technika, která posádce dovolila pouze dvakrát dokončit sprint. Suma sumárum, 5. místo ve třídě 14 jistě Vlastíka nakopne k lepším výsledkům.

žádný příspěvek celý článek »

K.I.T. racing ve Vsetíně třikrát úspěšný

foto

23. října 2017 • 08:00

Na závěrečném sprintu letošní sezóny Bonver Partr Rally Vsetín byl otrokovický K.I.T. racing tým zastoupen čtyřmi vozy. Cílovou rampou nakonec projely tři a to pod vedením Lumíra Firly, Radima Vavříka a Michala Červenky. Černý Petr zůstal v rukou Vlastimila Neumanna.

žádný příspěvek celý článek »

Smutný Vsetín pro Lukáše Nekvapila a Romana Koscelníka

foto

22. října 2017 • 18:00

S velkým výsledkem v zádech z Příbrami a nabuzeni do boje o konečné druhé místo v rallysprint sérii, přijeli do Vsetína Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem. Nakonec aleposádkaodjížděla smutná a zklamaná.

žádný příspěvek celý článek »

VH Autoracing Team po dvoch rally súťažiach

foto

20. října 2017 • 14:00

Vlado Hanuš spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5 a novou spolujazdkyňou Karolínou Jugasovou absolvovali dvojicu rally súťaží. Každá z nich bola zaradená do iného šampionátu a každá bola úplne iná.

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Mika, Petr Krajča i Pavlína Tydlačková ve Vsetíně na stupních

foto

20. října 2017 • 13:00

Na závěrečný rallysprintový podnik Bonver – Partr Rally Vsetín připravil slušovický Minařík racing tři vozy a všechny tři posádky s nimi dojely pro umístění na stupních vítězů. Pavel Mika si odvezl pohár za 3. místo ve třídě 5, Petr Krajča ovládl „osmičky“ a Pavlína Tydlačková dokončila sprint na 2. místě v Dámském poháru.

žádný příspěvek celý článek »

Do Příbrami s leteckými průkazy, do Vsetína pro titul

foto

19. října 2017 • 13:00

Když se ve druhém čísle časopisu Rally nechal Martin Vlček slyšet, že letos absolvuje dva, maximálně tři podniky Poháru 2+, začínali si jeho soupeři mnout ruce. Úvod rallysprintové sezony však s těmito plány zamíchal. Na Kopné i ve Vyškově si dvojice Svarmetal Motorsportu užila vyrovnaný souboj s posádkou Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát a při vidině pokračování této zajímavé přetahované začali členové týmu plánovat i další rallysprintové starty.

žádný příspěvek celý článek »

toplist