www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Sébastien Ogier vyhrál Vodafone Rally de Portugal

21. května 2017 • 15:00

Vodafone Rally de Portugal je každoročně prvním podnikem, na kterém se představí kompletní sestava jezdců bojujících o nejvyšší příčky MS, letos navíc umocněné o povinný podnik v rámci WRC2. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Vodafone Rally de Portugal

-

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) - Vodafone Rallye de Portugal 2017

Sébastien Ogier vyhrál Vodafone Rally de Portugal a upenvil vedené v šampionátu. Na stupně vítězů jej doporovili dva tovární jezdci Hyundaie - stříbro vybojoval Thierry Neuville, bronz patří Dani Sordovi.

Hlavně v první etapě se na čele vystřídala řada pilotů, vítězství si však taktickou jízdou vybojoval Sébastien Ogier. První etapu projel s klidem a jen sledoval, jak jeho soupeři chybují. Rozhodující náskok získal ve druhé etapě, kdy již nemusel čistit trať, zatáhl a i ten zbytek soupeřů donutil k dalším chybám a celkem suverénně zvítězil.

Druhé místo vybojoval Thierry Neuville, ten však tentokráte nejrychlejším Fiestám Ogiera a Tänaka nestíhal a sám to v cíli přiznal. Pro něj je druhé místo maximem na této soutěži, stejně jako bronz pro Daniho Sorda.

Až na čtvrté místo se dokázal probojovat zpět Ott Tänak, který byl od druhé etapy nejvážnějším Ogierovým soupeřem a chvíli i vedl, po vlastní jezdecké chybě však klesl do hloubi výsledkové listiny. Pátý skončil po bezproblémové jízdě Craig Breen.

Šestý skončil Elfyn Evans, kterého zbrzdil výlet mimo trať. Za ním dojel po dalším bezkrevném výkonu Juho Hänninen následován Madsem Ostbergem (defekt), Jari-Matti Latvalou (havárie a zdravotní problémy) a Lappim (havárie). Kvůli havárii skončili v hloubi výsledkové listiny Kris Meeke a Stéphane Lefebvre, Haydena Paddona zastavily technické problémy.

Na startu se letos poprvé představil i Martin Prokop se starším modelem Fordu Fiesta RS WRC. Přestože suverénně vyhrál WRC Trophy určené pro jezdce s vozy WRC staré specifikace, příliš nezazářil a řada pilotů s vozy R5 byla rychlejší.

V rámci kategorie WRC2 byl jednoznačně nejrychlejší Andreas Mikkelsen, o suverénní vítězství přišel až na poslední rychlostní zkoušce, kde poslal svou Fabii R5 přes střechu. Vítězství tak spadlo do klína Pontusi Tidemandovi, druhý skončil Teemu Suninen a třetí po odstoupení velkého množství soupeřů skončil Simone Tempestini. Slabě obsazenou kategorii WRC3 vyhrál Francisco Name.

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Kris Meeke - Paul Nagle (Citroën C3 WRC) - Rally Argentina 2017

Vodafone Rally de Portugal je každoročně prvním podnikem, na kterém se představí kompletní sestava jezdců bojujících o nejvyšší příčky MS, letos navíc umocněné o povinný podnik v rámci WRC2. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky shakedownu

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist