www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2017

Rallye pod Tatrami nabídne zajímavý doprovodný program

24. května 2017 • 09:00

Organizátoři legendární Rallye Tatry z AOS klubu Poprad ve spolupráci s městem Poprad připravili pro návštěvníky nejstarší slovenské automobilové soutěže bohatý doprovodný program. Vše odstartovala v pondělí 22. května v Domě kultury vernisáž výstavy práce dětí ze tří popradských ZUŠ na téma Nakresli rally.

Rallye Tatry 2016

V předvečer startu proběhne autogramiáda předních posádek slovenského šampionátu a bývalého mistra světa Stiga Blomqvista v prostorách obchodního centra Forum a vyvrcholí během samotné rally vystoupením kapel Smola a Hrušky, Bon Jovi Revival. Klub filatelistů přišel s iniciativou vytvořit razítko Rallye Tatry, které bude během soutěže k dispozici na hlavní poště v Popradu.

Hlavní hvězdou letošní rally pod Tatrami bude švédský jezdec Stig Blomqvist, mistr světa z roku 1984. Legenda světového motorsportu se představí fanouškům rallysportu na Slovensku již ve čtvrtek 25. května od 18 hodin na autogramiádě v OC Forum. Vedle Blomqvista rozdá podpisy i trojnásobný vítěz Rallye Tatry Leo Pavlík, který se zapsal nesmazatelným písmem do historie československého motorsportu. Rodák z Kdyně se stal pětinásobným mistrem Československa a v Popradu představí svou knihu s názvem Od škodovky po quattro. Organizátoři pozvali deset posádek z popředí seznamu přihlášených, podpisy fanouškům rozdají Pavel Valoušek - Veronika Havelková, Martin Koči - Filip Schovánek, Grzegorz Grzyb, Tomáš Ondrej - Adam Gömöri, Vlastimil Majerčák - Michaela Vejačková, Igor Drotár - Tomáš Plachý, Jaroslav Melichárek - Erik Melichárek, Mattias Adielsson - Andreas Johansson a další.

Hodinu před slavnostním startem vystoupí v pátek 26. května od 15 hodin na pódium před OC Forum se svým programem kapela Smola a Hrušky a v sobotu 27. května od 13 hodin zazpívá skupina Bon Jovi Revival s frontmanem Radem. Představme si jednotlivé kapely blíže. Smola a Hrušky je slovenská reggae-punková hudební kapela ze Spišské Nové Vsi, která vznikla před dvaceti lety. Skupinu proslavily zejména hity Tchýně, Kouřit třeba, Přidej si mě, Na čem záleží, Černý Bílý a další. Při své tvorbě se inspirovali kapelami The Clash, Nirvana, Ramones, Madness, The Cure, Bob Marley, Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine, Cypress Hill a další. V Popradu vystoupí tři členové kapely Spoko, Matus a Jahn.

V Popradu zahraje i kapela Bon Jovi Revival, zpěvákem kapely je osmadvacetiletý Košičan Rado. Písně legendární skupiny Bon Jovi začal zpívat už jako malý chlapec. Profesionálně zpívá na různých veřejných akcích od třinácti let. Bylo to v době, kdy letěl ve světě megahit skupiny It's My Life. Jako patnáctiletý dostal nabídku nahrát hymnu slovenské hokejové reprezentace s názvem Ať bože dá, s níž se představil na vyhodnocení ankety osobností televizní obrazovky pod názvem OTO 2003. V dubnu 2004 vyšel tento CD singl oficiálně ve vydavatelství BMG, Rado za ni získal zlatou desku. „Všechny kulturní akce uspořádáme společně s organizátory rallye na náměstí, kde bude největší koncentrace fanoušků. Rallye Tatry není jen motoristický sport, ale i společenské vyžití. Jak spoluorganizátoři rally si přejeme, aby akce měla nejen zdárný, ale rovněž vydařený kulturní průběh,“ řekl Ing. Jozef Švagerko, primátor města Popradu.

Popradský klub filatelistů přišel s iniciativou vytvořit razítko Rallye Tatry, které bude k dispozici během soutěže na hlavní poště v Popradu. Naposledy bylo razítko s motivem Rallye Tatry vyrobeno před dvaceti lety u příležitosti konání soutěže v roce 1997. Letošní razítko navrhl Adrián Ferda, zaměstnanec Slovenské pošty po konzultaci s popradským novinářem Rastislavem Ovšonkem. Jde o příležitostní poštovní razítko, které bude používat pošta Poprad 1 v pátek 26. května v době od 7 do 18 hodin. V tento den ho může pošta používat pro razítkování běžných zásilek. Pokud by někdo nestihl přijít v pátek, razítko bude na poště i v sobotu, ovšem už ne na razítkování běžných zásilek, ale jen na požádání. Jde o poštovní razítko s konkrétním datem, čili nelze ho používat v dalších dnech na běžné razítkování zásilek. V minulosti bylo příležitostní razítko pravidelnou součástí Rallye Tatry, sloužilo k propagaci akce podobně jako v letošním roce, přičemž poprvé bylo razítko k dispozici v roce 1971.

Další zpravodajský servis o 44. Rallye Tatry 2017 přineseme v následující tiskových zprávách. Zveřejněny budou postupně i na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na její facebookové mutaci.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist