www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Gekon Racing v Portugalsku na podiu

12. června 2017 • 08:00

Milovická stáj Gekon Racing má za sebou úvodní dva závody ve WRC2. To vše s nově postaveným vozem Citroën DS3 R5, který sedlá Ital s rumunskou licencí a úřadující juniorský šampion Simone Tempestini. Po čtvrtém místě na Korsice dopadl jeho druhý start ještě lépe, v Portugalsku obsadil třetí místo.

Simone Tempestini - Giovanni Bernacchini (Citroën DS3 R5) - Vodafone Rally de Portugal 2017

Gekonu Racing zajistilo letošní účast ve WRC2 loňské juniorské prvenství v bodování týmů (Martin Koči startoval v sezoně společně s Norem Veibym). Vítěz dostal jako ocenění své činnosti možnost podílet se na startech juniorského šampiona 2016 Simona Tempestiniho s Citroënem DS3 R5 ve WRC2.

Citroën Racing pro juniorského mistra světa vybral ve WRC2 následující závody. Spojení Gekon Racing – Tempestini odstartovalo sezonu na Korsice, podruhé se ve světovém šampionátu představili v Portugalsku.

„Dále se s podporou Citroënu představíme ve Finsku, při Deutschland Rallye, na španělské Rally Catalunya a na Britské rally ve Walesu. Simone Tempestini si jako sedmý podnik zvolil Rally Poland. Zmíněných šest soutěží finančně zajišťuje Citroën racing, start v Polsku si musí Simone uhradit z vlastních zdrojů,“ popisuje aktuální stav šéf Gekon Racing Tomáš Pletka.

Simone Tempestini, jehož naviguje zkušený Ital Giovanni Bernacchini, vstoupil do sezony WRC2 čtvrtým místem na Korsice, v Portugalsku se nakonec radoval se skvělé třetí příčky. „Všichni, kdo se o světový šampionát zajímají, vědí, že pódium na nás svým způsobem ´zbylo´ po odpadnutí Quentina Gilberta v prvním průjezdu Fafe a následně Andrease Mikkelsena v závěrečné Power Stage. Pro mě bylo hlavně podstatné, že jsme se po celou dobu této velmi náročné rally nepotýkali s žádnými technickými problémy. Jen v průběhu druhé etapy jsme museli měnit přední a zadní tlumiče. Následně jsme zjistili, že jeden přední tlumič byl ohnutý. K našemu výkonu nám po cíli přišel pogratulovat manažer továrního týmu Marek Nawarecki. Nijak neskrýval, že si tohoto výsledku velmi cení. Avšak radovat se z podobného úspěchu tři roky po uvedení speciálu DS3 R5 na trh je trochu smutné. Nicméně v této sezoně, na konci výroby tohoto modelu, chceme trochu napravit jeho reputaci a připravit se na uvedení nového modelu C3 R5, který, jak všichni doufáme, bude od začátku v kategorii R5 úspěšný. Jeho premiéra se očekává v Monte Carlu 2018,“ vrací se k portugalskému startu Tomáš Pletka a pokračuje: „Simone je naprosto pohodový jezdec, který přesně ví, čeho chce dosáhnout a nejde zbytečně do nějakého rizika. Ze začátku bylo pro všechny složitější najít společnou řeč a pochopení, ale po dvou odjetých soutěžích je situace mnohem lepší. Pro nás je hlavní zákazník Citroën racing, my musíme odvést to nejlepší pro jejich spokojenost, i pro co nejlepší výsledky Simona.“

Gekon Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist