www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Nejmladší Semerád úspěšně vstoupil do světa rallysportu

12. června 2017 • 11:00

O uplynulém víkendu absolvoval svůj první start v automobilových soutěžích Petr Semerád, syn známého Josefa Semeráda.

Petr Semerád - Petr Těšínský (Peugeot 208 R2) - The Most Rally 2017

První červnový víkend byl velmi významným pro teprve šestnáctiletého Petra Semeráda. Nejmladší ze známé závodnické rodiny Semerádů do té doby závodil úspěšně na okruzích, ale asi bylo jen otázkou času nežsi syn Josefa Semeráda a bratr Martina Semeráda taktéž vyzkouší závody rally. Premiérou tak byl druhý ročník mosteckého rallysprintu, který se jel pod názvem The Most rally #2. Petra Semeráda navigoval v Peugeotu 208 R2 zkušený Petr Těšínský, který se i sám posadil na přejezdech za volant, protože díky svému věku nemá mladý pilot ještě řidičský průkaz.

„Na Most jsem se hrozně těšil. Od mala jsem jezdil s tátou a Martinem na závody, takže tohle pro mě byl obrovský sen, který se mi splnil,“ vypráví Petr Semerád. „Ráno před startem jsem se nemohl dočkat až s Petrem konečně sedneme do auta a pojedeme vstříc první rychlostní zkoušce.“ Lehká nervozita se ukázala být dobrým znamením. Již v první rychlostní zkoušce na mosteckém polygonu zaznamenala posádka výborný patnáctý celkový čas a pak ještě nadále zrychlovala.

V předposlední rychlostní zkoušce pak oba Petrové zaznamenali devátý nejrychlejší a čas a posléze i soutěž dokončili na velmi pěkném třináctém místě, mezi vozy R2 to byla dokonce čtvrtá příčka. A to ačkoliv v této soutěži jim vůbec nešlo o žádný výsledek. „Dostali jsme výslovný zákaz koukat na výsledky v průběhu dne, takže jsme jeli vyloženě v našem uvolněném tempu a i to se ukázalo jako dostatečně svižné,“ uvedl talentovaný závodník. „Rychlostní zkoušky byly nádherné a myslím, že na první rally naprosto ideální. Nebylo zde mnoho zrádných míst, asfalt byl často čistý a široký, což mi vyhovovalo. Osobně se si myslím, že výsledek je vzhledem k tomu, že to byl můj první závod, víc než dobrý.“

„Velký dík patří týmu Cassovia Pro Race a Radovanu Moznerovi. Díky nim zde vůbec mohl Petr startovat a já jsem jim za to velmi vděčný,“ uvedl v cíli spokojený Josef Semerád.

Semerád Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist