www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2017

Zlínský autoslalom zamíří na další úsek známý z barumky

13. června 2017 • 08:00

Do letošní Barum Czech Rally Zlín sice ještě zbývají ještě měsíce, fanoušci rallysportu a milovníci adrenalinu a rychlých kol ale už brzy budou moci naskočit do letošního zážitkového programu spojeného se zlínskou rally. 25. června se jim otevře možnost projet se v závodním tempu po trati jedné z rychlostních zkoušek zlínské rally! Stane se tak díky slalomovému závodu, který je zařazen jak do českého, tak do středoevropského zónového mistrovství. Již po osmadvacáté jej pořádá AK Rallye Zlín v AČR.

Slalom je nejdostupnější disciplínou v automobilovém sportu a kromě pravidelných účastníků umožňuje také start široké veřejnosti. Až tři účastníci se mohou střídat na jednom voze a naopak jeden závodník může startovat se dvěma různými automobily. „Závodník potřebuje vlastně jen helmu. Do slalomu může nastoupit jak s plnohodnotným závodním speciálem, tak s běžným automobilem či dokonce s vozidlem bez technického průkazu. V takovém případě ale vůz musí splňovat alespoň základní bezpečnostní kritéria, která v místě závodu při přejímce posoudí technický komisař,“ říká Jan Regner, ředitel zlínského autoslalomu.

Startovné včetně pojištění činí přijatelných 790 korun, pro jezdce, kteří jsou členy AK Barum v AČR se částka snižuje ještě o 50 Kč. Případné členství lze získat i na administrativní přejímce slalomu. Případní zájemci si mohou podrobné informace a související dokumenty najít na webu www.autoslalom.cz, kde jsou ke stažení zvláštní ustanovení či přihláška. Možnost zaregistrovat se do závodu ale bude také přímo na místě v den konání do 9:00.

Pořadatelé pro letošek připravili zcela novou trať, kterou každý z účastníků absolvuje minimálně třikrát. Úsek o délce 1,55 km povede po části rychlostní zkoušky Barum rally z Napajedel do Halenkovic. „Celý závod jsme se rozhodli zařadit opět do zážitkového programu Barum Czech Rally Zlín, v minulých letech se nám tento krok osvědčil. Potvrdilo se nám, že cesta zážitků je ta správná, i proto jsme se pro letošní ročník opět spojili s webovým portálem kudyznudy.cz, který celoročně lidem nabízí tipy na akce a výlety po celém Česku nejen pro sportovní fajnšmekry. Slalomový závod účastníkům nabídne možnost poznat v rychlém tempu část skutečné trati barumky přímo zpoza volantu. Věříme, že to přiláká nové fanoušky, kteří se pak třeba začnou věnovat slalomu či rally soustavněji,“ uzavírá Jan Regner.

Barum Czech Rally Zlín
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist