www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Jakeš s Ehlovou odstartují i na Bohemii

30. června 2017 • 10:40

Ještě v cíli hustopečské rally říkal Mirek Jakeš na televizní kamery, že další díl domácího šampionátu vynechává a znovu se objeví až na domácí Barum rally. Další výborný výsledek z jihomoravské soutěže a druhý bronz v řadě za sebou však přinutil celý tým přemýšlet nad změnou plánů.

Miroslav Jakeš - Marcela Ehlová (Ford Fiesta R5) - Rally Hustopeče 2017

A když vše podpořili i sponzoři týmu, průběžně šestá posádka mistrovství České republiky se znovu představí při 44. ročníku Rally Bohemia, byť se start na této soutěži původně neplánoval. „Mám velkou radost, že se budeme moci ukázat domácím fanouškům také v Mladé Boleslavi. Start na ´bohemce´ se upekl doslova za pět minut dvanáct. Hned po Hustopečích jsme začali vyjednávat s našimi partnery ohledně rozšíření programů a výsledkem je start jak na Bohemia rally, tak i na jednom zahraničním podniku,“ říká Mirek s tím, že jméno zahraniční rally chce zveřejnit až později.

Součástí přípravy na mladoboleslavskou soutěž se stal i tradiční předsoutěžní test nedaleko základny týmu Orsák rallysport. „Tentokrát jsme se ale svezli jen krátce, nějakých 12 až 15 kilometrů, víc jsme nechtěli auto ´trápit´. Z posledních dvou závodů jsme dobře rozjeti, takže šlo jen o to přizpůsobit nastavení vozu charakteru tratí, které nás čekají na Bohemii. Ty jsou určitě mnohem rovnější a ne tak uskákané jako na většině zbývajících domácích soutěží. Je super, že hned tři úseky mají délku okolo 20 kilometrů, člověk pak může jet v plném závodním tempu mnohem delší čas,“ hodnotí Mirek tratě a harmonogram soutěže.

V nabité startovní listině se 13 speciály R5, třemi ´wéercéčky´a dvěma vozy kategorie S2000 figuruje dodatečně přihlášená posádka Mirek Jakeš – Marcela Ehlová s lichotivým startovním číslem 5. To přesně odpovídá umístění z loňské Bohemie, na které Mirek s Marcelou závodili ještě s vozem Citroën DS3 R5. Jak ale ukazují poslední soutěže, s fiestou R5 stáje Orsák Rallysport se Mirek začíná stále více sžívat a s každým dalším odjetým kilometrem získává větší jistotu. A tu bude opravdu potřebovat, protože tempo špičky domácího mistrovství je opravdu obrovské a zopakovat podobně kvalitní výsledky jako v Českém Krumlově či Hustopečích nebude pro Mirka s Marcelou vůbec jednoduchým úkolem.

Tomáš Tkadlec
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist