www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Soutěž Rally Jeseníky z ekonomických důvodů zrušena!

12. července 2017 • 12:50

Jeden z dílů rallysprintového seriálu (tedy jednodenních podniků) Rally Jeseníky, se letos bohužel neuskuteční, i přesto, že organizátoři měli připravené pěkné tratě a pár novinek na vylepšení jesenické rally. Díky pozastaveným dotacím z MŠMT ČR, o kterých slýcháváme z různých médií už delší dobu, se v letošním roce nebude konat více sportovních podniků a podzimní jesenická rally ve Šternberku je jedním z nich.

Rally Vyškov 2017

„Velmi mě mrzí, že nebudeme moci uskutečnit jubilejní 10. ročník tradiční Rally Jeseníky v našem městě a krásném okolí podhůří Jeseníků, ale bez dotací, které nám byly v minulých letech poskytovány, nejsme schopni soutěž uspořádat,“ řekl předseda organizačního výboru a prezident AMK Ecce Homo v ÚAMK, pan Vlastimil Malík.

Organizační výbor místního automotoklubu tak zasedl a rozhodl o zrušení konání rally.„Měli jsme pro pořádání rally vytvořenou finanční rezervu, kterou bychom kryli případné škody nebo nečekané situace (poškození vozovky apod.). Vzhledem k tomu, že jsme neobdrželi žádné dotace pro pořádání ME v závodech automobilů do vrchu, jediného ME svého druhu v ČR, použili jsme všechny dostupné prostředky na jeho profinancování. Náš AMK ECCE HOMO nezůstal nikdy nikomu nic dlužen, tudíž jsme nechtěli podstoupit toto riziko, a proto rada rozhodla rally nepořádat,“ dodal Malík. Rally Jeseníky, součást rallysprintového mistrovství, která se měla uskutečnit 15. – 16. září 2017, je tedy s konečnou platností zrušena.

„Nezbývá než poděkovat všem kolegům z organizačního výboru, zúčastněným obcím na plánovaných tratích, Městu Šternberk, Olomouckému kraji a věřit, že do příštího ročníku se situace vyřeší a my budeme moci uspořádat do třetice desátý ročník soutěže,“ uzavírá předseda Malík.

Posádky bojující o titul Rallysprint série + Pohár 2+ tedy budeme moci vidět při posledním klání 13. - 14. 10. 2017 na Bonver Partr Rally Vsetín.

Milena Schärferová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist