www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Filip Mareš se v Pačejově chce rozjet na Rzeszów

25. července 2017 • 20:00

Otestovat sebe, vůz i celý tým a co nejlépe se tak připravit na třetí kolo FIA ERC Junior U27, to bude hlavním důvodem účasti posádky Autoklub Peugeot Rally Talent na letošní Rally Pačejov. Filip Mareš s Honzou Hlouškem zvítězili mezi “dvoukolkami“ v posledních třech podnicích MČR a jako průběžně vedoucí posádka se zcela jistě nebudou chtít ztratit ani při svém ojedinělém startu v Rallysprint sérii. Více než o výsledek ale tentokrát půjde o co možná nejlepší přípravu na další klání Mistrovství Evropy, které se koná jen několik dnů po Pačejově u našich severních sousedů, poblíž polského města Rzeszów.

Filip Mareš - Jan Hloušek (Peugeot 208 R2) - Rally Islas Canarias 2017

Rychlostní zkoušky v okolí Pačejova jsou svým charakterem podobné těm polským a využití startu k přípravě na tuto soutěž se tedy i s ohledem na vhodný termín přímo nabízí. „O startu v Pačejově jsme uvažovali od počátku sezóny a nakonec jsme mu dali přednost před klasickým předsoutěžním testem,“ říká Filip a pokračuje: „Primárně nám ale tentokrát nepůjde o výsledek, jako spíše o rozjetí a odzkoušení různých variant nastavení našeho Peugeotu před startem v Rzeszówě. V souladu s pravidly juniorského mistrovství hodláme v závodě použít jen dvě směsi pneumatik bez možnosti řezání a co nejlépe tak simulovat podmínky, které nás čekají při závodě v Polsku. Chceme využít i faktu, že se bude jednat o náš první start v Pačejově. Rychlostní zkoušky jsou pro nás neznámé, což představuje ideální příležitost k navyknutí si zpět na systém seznamovacích jízd o dvou průjezdech,“ prozrazuje plány pro start v Pačejově Juniorský mistr ČR z let 2016 i 2017.

Filipova slova o pojetí startu v Pačejově jakožto přípravy na Rally Rzeszów, potvrzuje také manažer týmu Stanislav Kafka: „Start v Pačejově bude pro posádku probíhat přesně podle evropských regulí. Dva seznamovací průjezdy, obchodní palivo od běžné čerpací stanice a pneumatiky, které svou směsí odpovídají povoleným v ERC Junior. Doufáme, že zvolená forma testu nám pomůže nejenom v Polsku při dalším soutěžním víkendu, ale i na následujícím podniku českého mistrovství – na Barum rally. Zde půjde prvotně o body do ERC, velice důležité bude ale současně i hodnocení českého mistrovství a Peugeot Total Rally Cupu. Celý tým se proto chce co nejlépe připravit na odlišnosti mezi předpisy ERC a národním šampionátem. Cílem je uspět ve všech hodnoceních a tomu podřizujeme náš start v Pačejově.“

38. Rally Pačejov se bude konat již tuto sobotu 29. července s centrem v Horažďovicích a Autoklub Peugeot Rally Talent zve všechny své fanoušky k tratím RZ do západních Čech. Pořadatelé z AMK Pačejov připravili pro více než stovku posádek 8 rychlostních zkoušek o celkové délce bezmála 75 kilometrů a posádka Filip Mareš – Jan Hloušek do nich odstartuje se startovním číslem 29 na dveřích svého tradičního soutěžního náčiní Peugeot 208 R2.

Radka Matthey
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist