www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Václav Pech před svojí jubilejní Barumkou

24. srpna 2017 • 22:50

Již dvacátý start na naší nejslavnější soutěži Barum Rally započítávané do Mistrovství Evropy, čeká o tomto víkendu plzeňskou posádku Václav Pech a Petr Uhel. Během těchto dvaceti startů zde společně dokázali 2x absolutně zvítězit, 4x obsadit druhé místo a 2x třetí, a tak jako jediná posádka v historii celé Barumky dokázali společně získat 8x stupně vítězů.

Václav Pech - Petr Uhel, Ford Fiesta R5

„Vždy si vzpomenu na náš první start ve Zlíně v roce 1998. Byli jsme vykuleni úplně ze všeho. Z velikosti této soutěže, její délky,  náročnosti, z množství fanoušků a  atmosféry jakou vytvářeli. Docela se nám tehdy dařilo a byli jsme průběžně tuším třetí ve své třídě, ale těsně před cílem jsme museli odstoupit pro poruchu benzinové pumpy,“ vzpomíná Václav Pech na začátky.

V loňském roce zde Pech startoval s velice atraktivním a populárním vozem Porsche 911 GT3, ale protože vůz měl hnanou pouze zadní nápravu, nebylo vždy možné plně využít výkon jeho motoru. Proto se team rozhodl vrátit ke čtyřkolce v podobě Fordu Fiesta R5. S tím v letošní sezoně v každé z pěti soutěží vybojovali vždy druhé místo. A protože by na Barumce rádi sáhli ještě o stupínek výš, probíhala příprava EuroOil-invelt teamu s maximálním nasazením.

Václav Pech - Petr Uhel, Ford Fiesta R5

„Po Rallye Bohemia jsme do našeho Fordu konečně získali motor poslední specifikace EVO II, a hodně tvrdě pracovali na vylepšení jízdních vlastností. Poslední změny jsme vyzkoušeli ještě na testu o víkendu a s autem si teď rozumím mnohem víc a mám z jízdy dobrý pocit. Obavy mám ale trochu z omezeného  počtu pneumatik, protože během soutěže smíme použít jen 18 kusů, což je dost málo. Při stálém počasí to nebude tak zásadní, ale v případě proměnlivého, kdy bude nutno použít více druhů směsí, se ke konci závodu bude vybírat z použitých pneu jen těžko něco schopného,“ popisuje přípravy a záludnosti závodu Václav Pech

Václav Pech s Petrem Uhlem odstartují s Fordem Fiesta R5 EuroOil-invelt teamu na Barum Rally se startovním číslem sedm a ve velmi silné konkurenci, budou bojovat na patnácti náročných rychlostních zkouškách a trati dlouhé 688 km o body do domácího i evropského šampionátu. EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky motorsportu na Barumku, která odstartuje v  pátek 25. srpna 2017 ve Zlíně.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist