www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Škoda zahajuje program pro mladé jezdce – Juuso Nordgren pojede Španělskou rally

4. září 2017 • 14:00

Škoda Motorsport spouští program hledání mladých talentovaných jezdců. Jako první z nich bude soutěžní vůz Škoda Fabia R5 řídit 20letý Juuso Nordgren z Finska se spolujezdcem Tapio Suominenem – usednou do něj na Španělské rally (RallyRACC Catalunya), která se jede od 5. 10. do 8. 10. 2017.

Juuso Nordgren

„Po předčasném zisku titulu mistra světa v kategorii WRC 2 se nyní zaměřujeme na hledání mladých talentovaných jezdců a jejich testování. Tento program spouštíme na Španělské rally a bude pokračovat i dále zkoušením nových talentů. Jako první dostane šanci Juuso Nordgren, který nás jako mladý pilot zaujal a vidíme v něm zajímavý potenciál,“ vysvětluje šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Juuso Nordgren se narodil ve Finsku ve vesnici Karkkila severně od Helsinek, z níž pochází také jedna z rallyových legend Markku Alén. V roce 2015 vybojoval titul juniorského finského šampióna a získal ocenění Future Rally Star of Finland 2016. Na letošní Finské rally zajel s privátně nasazeným vozem Škoda Fabia R5 čtyři nejrychlejší časy. „Jsem nadšený, že se o mě Škoda tolik zajímá a dala mi tuto jedinečnou příležitost,“ řekl Juuso Nordgren. Fin se jako tovární pilot Škoda Motorsport zúčastní Španělské rally po boku posádky Jan Kopecký/Pavel Dresler.

Budoucí špičkoví piloti začínají svoji kariéru ve voze Škoda Fabia. Andreas Mikkelsen s vozem Škoda Fabia S2000 vyhrál v letech 2011 a 2012 šampionát IRC (Intercontinental Rally Challenge) a poté se stal továrním pilotem Volkswagen Motorsport v mistrovství světa (WRC). Pravidelným účastníkem mistrovství světa v kategorii WRC je Juho Hänninen, který IRC vyhrál v roce 2010 a v roce 2011, s vozem Škoda Fabia S2000 triumfoval také v šampionátu FIA S-WRC. Zmínit je třeba ještě Esapekka Lappiho, který byl mistrem světa v rally kategorie FIA WRC 2 s vozem Škoda Fabia R5 v sezóně 2016. Na letošní Finské rally pak zaznamenal své první celkové vítězství v soutěži mistrovství světa WRC.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist