www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Jan Černý zakončil evropskou cestu v Římě

20. září 2017 • 13:00

Česká reprezentační posádka týmu ACCR Jan Černý – Petr Černohorský úspěšně zvládla svou letošní poslední soutěž ERC mistrovství Evropy v rally 5. Rally di Roma Capitale 2017, kde Jan Černý se Škodou Fabia v barvách týmu ACCR Czech bojoval o body do juniorského šampionátu jezdců do 28 let s názvem U-28. Italská soutěž byla letos premiérově zařazena do mistrovství Evropy v rally a nabídla soutěžním posádkám velmi náročné rychlostní zkoušky v okolí italského hlavního města, ale také lehký organizační chaos od začátku až do samotného konce soutěže.

Jan Černý - Petr Černohorský (Škoda Fabia R5) - Rally di Roma Capitale 2017

Česká posádka Škody Fabia R5 Jan Černý – Petr Černohorský do soutěže vstoupila druhým nejrychlejším časem na divácké rychlostní zkoušce v centru Říma. V průběhu první etapy se Jan Černý s Petrem Černohorským, kteří v českém mistrovství závodí v barvách MOGUL Škoda ACA Racing Teamu, svými časy zařadili na šesté místo absolutní klasifikace, které se jim podařilo držet i během druhé etapy. Po absolvování celkem dvanácti rychlostních zkoušek o délce přes 202 kilometrů Jan Černý a Petrem Černohorským se Škodou Fabia R5 slavili vítězství mezi juniory do 28 let a šesté místo v absolutní klasifikaci. Jan Černý s Petrem Černohorským se již nezúčastní poslední soutěže ERC v rally, kterou bude soutěž v Lotyšsku. Na italské 5. Rally di Roma Capitale tak posádka ACCR Czech teamu zakončila svou letošní evropskou pouť a reprezentaci týmu Autoklubu ČR – ACCR, kde svým dílem přispěla k tomu, že český národní tým je aktuálně ve vedení mezi ostatními národními týmy v ERC.

Jan Černý, jezdec Mogul Škoda ACA Racing Teamu: „Do Itálie jsme odjížděli s jasným cílem sou-těž dokončit na bodech a hlavně uspět mezi juniory do 28 let. Měli jsme letos smolný začátek sezony v Evropě a nedařilo se nám ani na domácí Barumce, a tak jsme potřebovali soutěž hlavně bez problémů dokončit. Musím se přiznat, že jsem nečekal, jak těžké a náročné rychlostní zkoušky kolem Říma budou. Jednotlivé etapy se od sebe dost lišily a jedna byla podobná tomu, co jsme kdysi zažili na Rally Mille Miglia a druhá etapa se zase trochu podobala Barumce. Bohužel, zrovna v porovnání se skvěle připravenou a zorganizovanou Barumkou to v Římě byl docela slušný chaos od přejímek až do cíle. Celou soutěž jsme neměli jediný problém s autem, za což patří dík mechanikům, kteří vše perfektně připravili. Jeli jsme bez zbytečného rizika, které by nám v poslední naší letošní soutěži už nic nepřineslo. Bez závažnějších chyb a krizovek jsme soutěž nakonec dokončili a těší nás, že jsme přispěli k průběžně prvnímu místu národních reprezentačních týmů, kde spolu s Filipem Marešem reprezentujeme Autoklub ČR. Filip odjel perfektní závod. Gratuluji mu a mám radost, jak soutěžácky roste. Těší mě také, že se nám v Římě podařilo zvítězit v juniorech do 28 let. Celkový výsledek v ERC ale bohužel není to, co jsme očekávali. Na začátku sezony jsme měli jiné plány, ale jdeme dál a soustředíme se teď na přípravu další sezony. Děkuji všem fanouškům za jejich podporu a za to, že nás sledují a podporují v naší cestě za snem. Děkuji také všem našim partnerům v čele se značkami MOGUL a Benzina, díky nimž můžeme závodit. Poděkování také patří Autoklubu ČR, který našemu týmu výrazně pomohl v zajištění našich zahraničních startů.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist