www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Jirka Pohlídal přestupuje z Nissanu do Renaultu

22. září 2017 • 13:15

Soutěžní kariéra Jirky Pohlídala je zatím krátká. Do české rally vstoupil v loňském roce s vozem Nissan Micra a hned si vyjel vítězství v Poháru mládeže. Se stejným vozem začal sezónu i letos. Nyní se však schyluje k postupnému kroku výš.

Jiří Pohlídal - Vladimír Machoň (Nissan Micra) - Barum Czech Rally Zlín 2017

„Už od roku 2014 závodím s ex Tarabusovou Microu. S tímto autem se nám podařilo zajet hodně úspěchů, jak na slalomech, tak v rally. Bohužel, tato technika už závodí od roku 1999 a tak je na ni nějaký ten 'ostrý' kilometr znát. Posledním naším závodem byla domácí Barum Czech Rally Zlin, kde jsme chtěli dojet do cíle a zároveň udělat radost všem známým a kamarádům. To se podařilo, jen naše Micra dojela s utrženou zadní nápravou, ale zato na 1. místě v Poháru pořadatele. Už delší dobu nám zasvěcení říkají, ať seženeme něco silnějšího a odolnějšího, nebo tu Micru roztrhnu, jak s ní závodím.

Nyní konečně nastal krok posunout se dál. Jako nejlepší možnost se nám jeví Renault Clio Sport, abychom zkusili jízdu v jiném autě. První test proběhne v neděli 24.9. v Hodoníně u motokárové dráhy. Zatím počítáme, že se s tímto Renaultem ukážeme na Rally Vsetín. Snad vše vyjde podle plánu a udržíme stejně dravý styl jako se stařičkou Microu,“ poodtajnil změnu vozu Jirka Pohlídal.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist