www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2017

Tým South Racing CE připraven na 'generální zkoušku'

6. října 2017 • 10:15

Posádka South Racing Central Europe udělá poslední krok v přípravě na Dakar 2018. V desátém ročníku Rallye OiLybia Maroc, která se koná od 5. do 10. října, Tomáš Ouředníček a David Křípal se svým závodním speciálem Ford Ranger Dakar poměří síly s naprostou špičkou cross-country rallyové scény.

Tomáš Ouředníček - David Křípal, Ford Ranger Dakar

„Dnes jsme absolvovali administrativní a technické přejímky a zítra se postavíme na start Rallye OiLibya Maroc. Letošní konkurence je obrovská, doposud asi největší, se sedmi Mini a asi dvanácti Toyotami. Nám však víc než o výsledek jde o přípravu na nadcházející Dakar, především o jízdu v dunách a výdrž v douhých etapách. Hlavně pro Davida bude tento závod velkou výzvou, ale věřím, že je ni dobře připravený. Já jsem se tohoto závodu zatím zúčastnil dvakrát a mám na něj většinou dobré vzpomínky, ale po loňských problémech doufám v letošní hladký průběh,“ řekl Tomáš Ouředníček v předvečer startu.

Startovní pole slibuje nelítostný boj. Dvojnásobný dakarský vítěz a vítěz Světového poháru, Nasser Al-Attiyah, hvězda WRC Mikko Hirvonen a další dakarský vítěz, Nini Roma, změří síly například se Sebastianem Loebem a Carlosem Sainzem, kteří zde reprezentují vítězný dakarský team Peugeot.

Po čtvrtečním 12 km prologu jezdci v pátek zabojují v 367 km dlouhé rychlostní zkoušce mezi městy Fez a Erfoud a v následujících dnech budou pokračovat dalšími čtyřmi etapami. Za cílovou čárou v marockém Erfoudu proběhne 10. října slavnostní předávání cen. Posádku South Racing CE na 2570 závodních kilometrech podporují Liqui Moly, Mann Filter, Ford Hlouch Motors, AV Media, XT line, Agados, Fri Tech and Gold Nutrition. Ford Ranger Dakar se startovním číslem #319 lze sledovat na http://www.npolive.com.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist