www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Rally Shiraz a Croatia pomohla Štajfa udržet v tempu

6. října 2017 • 11:00

Finále domácího TrueCam MČR 2017 se blíží a posádka Štajf-Skácelová se ve Fabii R5 vrací na české tratě. Po smutném konci na Barum Rally si chtějí spravit chuť a přiblížit se loňskému skvělému umístění v Rally Příbram.

Vojtěch Štajf - Markéta Skácelová, Škoda Fabia R5

„Takové finále letošní sezony bych na začátku roku neodhadl,“ ohlédl se Štajf za nabitým programem v rámci projektu Racing21. „Koncem srpna nám na Barumce shořela Fabia R5, přesto jsme nedlouho poté dokázali odstartovat v Íránu v rámci Shiraz Rally, kde jsme dojeli stříbrní a hned na to jsme dokázali v Chorvatsku vybojovat cenné body do Evropské rally trofeje, takže jsme se kvalifikovali do portugalského finále FIA ERT,“ rekapituloval pražský pilot náročný program. Týden po 44. Croatia Rally pak Klokočka ŠKODA Czech National Team nastupuje do 38. SVK Rally Příbram.

„Možná se budu opakovat, ale rád bych ještě jednou poděkoval celému týmu za perfektní přípravu a maximální nasazení v posledních dnech a týdnech. Vážím si každého, kdo nám s Markétou umožňuje postavit se na start dalších soutěží, protože toho je aktuálně opravdu dost,“ nezapomíná Štajf na týmové zázemí. Po šotolinové íránské rallye a asfaltové chorvatské soutěži s vozem třídy R5 jiné značky nyní přichází návrat na české tratě a do kokpitu asfaltové specifikace vozu ŠKODA Fabia R5. „Moc se do Fabie těšíme, je to skvělé auto. Po zkušenosti s jinou er-pětkou, která vzhledem k nedostatku času na testování a přípravu nebyla úplně optimální, si nyní chceme spravit chuť,“ doplňuje Štajf.

Vojtěch Štajf

S ohledem na loňské třetí místo na Rally Příbram 2016 by Klokočka ŠKODA Czech National Team rád zopakoval podobné umístění nebo byl alespoň v nejlepší pětce. „Vývoj sezony MČR 2017 pro nás nebyl úplně ideální, velká konkurence, hry osudu a týmové změny nám neumožnily vystoupat na lepší příčky. Korunu tomu všemu nasadil požár Fabie R5 na Barum Rally,“ předčasně hodnotí ročník 2017 na českých tratích Štajf a zároveň dodává: „V Příbrami a okolí to umíme a charakter zdejších erzet nám vyhovuje. Pro letošek se pořadatelům povedlo připravit i zcela nové úseky, které pořadím určitě zamíchají stejně jako proměnlivé počasí, předznamenává Štajf.

Poslední soutěž českého TrueCam MČR 2017, 38. SVK Rally Příbram, odstartuje v pátek 6. října z náměstí v Příbrami, aby hned v sobotu v 8:38 ráno vyjel první vůz do úvodní rychlostní zkoušky. Posádka Štajf-Skácelová pak několik málo minut po něm, se startovním číslem 6. “Rád bych všechny naše fanoušky pozval ať už do servisu nebo na erzety, naše počínání však bude k vidění i průběžně na týmovém facebooku," dodal Štajf.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist