www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

X. Rally Ice Tour klepe na dveře

10. října 2017 • 20:40

Na jubilejní desátý ročník Rally Ice Tour se na začátku nadcházejícího roku mohou společně těšit příznivci automobilových rally a ledního hokeje. Tradiční benefiční akce bude tentokrát ještě mnohem více zaměřena právě na ně. Fanoušci obou disciplín se tak mohou, mimo jiné, vlastně těšit hned na dvě hokejová utkání na ledě zimního stadionu Luďka čajky ve Zlíně.

Díky stále více se prohlubující spolupráci se zlínským hokejovým klubem, se kromě obvyklého přátelského utkání jezdců rally z Čech a Moravy v sobotu 27. ledna 2018 od sedmnácté hodiny podvečerní utkají také legendy zlínského hokeje s výběrem jezdců rally.

Roman Kresta, Jan Kopecký a Petr Černohorský, Rally Ice Tour 2017

Už samotné označení 'legendy' naznačuje, že půjde o skutečné hvězdy. Konkrétní jména zatím záměrně zůstávají skryta pod rouškou tajemství. Můžeme snad alespoň naznačit, že svou účast přislíbili hráči, kteří se stali opravdovými legendami nejen zlínského, ale i českého ledního hokeje. Vzhledem k výše uvedenému bude formát utkání lehce netradiční. O tom ale více prozradíme až v následujících zprávách.

Nedílnou a důležitou součástí Rally Ice Tour je benefice zaměřená na ty, kteří v životě neměli tolik štěstí, jako většina z nás. Vzhledem k tomu, že se X. Rally Ice Tour bude konat těsně před začátkem zimních paralympijských her roku 2018, finanční dar bude věnován tentokrát na další rozvoj dvou nevidomých lyžařů, konkrétně Patrika Hetmera z Luhačovic a Tadeáše Kříže, kteří se na nadcházející paralympiádu kvalifikovali a tudíž budou přímými účastníky. Společně s nimi však akce podpoří i další handicapované, o kterých se však více dozvíte také až v následujících zprávách.

Rally Ice Tour 2016

Mezi nepřímé účastníky utkání soutěžních jezdců se při jeho posledním dějství stala posádka továrního týmu Škoda Motorsport, Jan Kopecký – Pavel Dresler. „Musím říci, že celá akce je z mého pohledu určitě velmi zajímavý nápad, jak spojit příjemné s užitečným. Jednak je to možnost pomoci těm, kteří to potřebují a pak je tu samozřejmě část sportovní, kdy se jezdci sejdou i jindy než při rally,“ říká Jan Kopecký. „V tomto roce jsme se s Pavlem moc rádi Rally Ice Tour zúčastnili. Škoda jenom, že se poranil Petr Grafek. Je to prostě sport. Přesto ale doufám, že se příští ročník obejde bez zranění,“ doplnil čtyřnásobný domácí šampion v rally.

Pořadatelé akce pak ani letos nezapomněli na děti z dětského domova ve Vizovicích, jehož podpora tak pokračuje k vzájemné spokojenosti již třetím rokem. Určitě stojí za zmínku, že během posledních pěti ročníků Rally Ice Tour bylo ve spolupráci s partnery akce, jimž samozřejmě patří také velké poděkování, předáno na dobročinné účely téměř půl milionu korun!

Roman Kresta a Miloslav Regner, Rally Ice Tour 2017

Pravidelným aktivním účastníkem Rally Ice Tour je letošní navrátilec na tratě rychlostních zkoušek Roman Kresta. Jak vidí tuto akci on? „Je to svátek pro fanoušky, když se závodníci sejdou a můžou si zahrát takovéto hokejové utkání. Podstatná je při této akci ale i pomoc těm, kteří ji od nás potřebují. Jakákoliv akce tohoto typu je dobrá věc. Od toho tu vlastně sportovci, kteří mají možnost pomoci, koneckonců i jsou. V uvozovkách je to povinnost i čest. “ uvědomuje si domácí rallyová ikona.

„Z přátelské malé akce se lidem okolo Vladimíra Barvíka podařilo udělat velkou věc, kdy se za posledních pár let podařilo dát dohromady slušnou finanční částku na podporu hendikepovaných nebo dětí z dětských domovů. Loni se také vybraly nemalé peníze na léčení Petra Grosse, za což byl Petr moc rád a hodně mu to pomohlo při jeho rehabilitaci. Důležité je taky vědět, že Petr je pořád jeden z nás a je vidět, že kluci od rally drží pospolu a dokáží si navzájem pomoci,“ přemítá nejen nad uplynulým ročníkem Rally Ice Tour několikanásobný český mistr, jehož k jeho úspěchům doprovázel právě také zmíněný Petr Gross.

Rally Ice Tour 2017

Rally Ice Tour tradičně přináší kromě přátelského setkání příznivců rychlých kol na ledové ploše také zábavu pro celou rodinu v prostorách zimního stadionu Luďka Čajky. Malí i velcí diváci se tak mohou těšit na bohatý doprovodný program v průběhu celé akce, tradiční autogramiádu a rovněž i speciální hosty. Po loňském ročníku, kdy se v roli aktivního účastníka klání na ledě představil populární herec Pavel Nečas, se tentokrát budeme moci těšit na zlínského rodáka a především skvělého baviče Josefa Poláška. Zůstat by však nemělo jenom u něj.

Nezapomeňte si tedy do svých kalendářů zapsat již nyní datum 27. ledna 2018 s poznámkou X. Rally Ice Tour 2018, na kterou jste srdečně zváni. Přijďte podpořit nejen své oblíbence z tratí rychlostních zkoušek, ale zároveň také vyjádřit své sympatie a zapálení pro dobrou věc!

-jav- ; foto: J.Zaňát
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist