www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

SOUHRN: Grzegorz Grzyb vyhrál Bonver-Partr Rally Vsetín

16. října 2017 • 14:00

Polský jezdec Grzegorz Grzyb společně s Boguslawem Browińskim vyhráli letošní ročník Bonver-Partr Rally Vsetín, když v těsném souboji porazili domácího Jaromíra Tarabuse. V hodnocení Rallysprint série zvítězil suverén letošní sezóny Egon Smékal.

Grzegorz Grzyb - Boguslaw Browiński (Škoda Fabia R5) - Bonver-Partr Rally Vsetín 2017

Od úvodních kilometrů se na čele usadila trojice Grzegorz Grzyb, Jaromír Tarabus, Jaroslav Melichárek, která se přetahovala doslova o desetinky vteřin. První z tohoto souboje vypadl Jaroslav Melichárek, kterému na RZ 4 zhasl motor v retardéru. Ještě před poslední zkouškou byl mezi oběma kohouty rozdíl pouhé 1,9 vteřiny, jezdecká chyba Jaromíra Tarabuse a jeho výlet mimo trať nakonec rozhodl o prvenství polského jezdce.

Na třetí příčku v absolutní klasifikaci vystoupal Martin Vlček, kterému druhá příčka v hodnocení poháru 2+ stačila k obhajobě titulu. Nejrychlejším produkčním vozem startujícím v rámci poháru 2+ byl Lumír Firla, který v samotném závěru přeskočil Martina Březíka.

V hodnocení Rallysprint série zvítězil suverén letošní sezóny Egon Smékal. Tentokráte však nevyhrál všechny rychlostní zkoušky, na prvním průjezdu Jabloňové jej porazil Tomáš Pospíšilík. Ten předvedl špičkový výkon a kromě Smékala porazil všechny soupeře velkým rozdílem. Třetí v hodnocení RSS dojel Matěj Kamenec následován Marcelem Svačinou a Josefem Zimmermannem.

Na Bonver-Partr Rally Vsetín jsme měli možnost vidět také několik neobvyklých kombinací. Martin Rada premiérově v ČR představil Fiat 124 Abarth RGT, Petr Zedník usedl do zapůjčeného Citroënu DS3 R3T, Michal Srb se svezl s Peugeotem 208 R2, Jiří Pohlídal si vyzkoušel Renault Clio Sport. Po delší pauze se za volanty soutěžních vozů vrátili Tomáš Růžička a Zdeněk Zdráhala.

V okolí Vsetína panovalo ideální podzimní počasí, téměř vše vycházelo na výbornou. Jediným stínem soutěže je vážná nehoda Radomíra Kupce na úvodní rychlostní zkoušce. V rámci historických vozů zvítězil Petr Hustý před Alešem Jirátkem a Martinem Kučerou.

Konečné výsledky Bonver-Partr Rally Vsetín

Konečné výsledky Bonver-Partr Rally Vsetín - HA

-plu- ; AutoSport.CZ ; foto: František Dušek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist