www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RI OKNA Rallysprint série 2017

Smutný Vsetín pro Lukáše Nekvapila a Romana Koscelníka

22. října 2017 • 18:00

S velkým výsledkem v zádech z Příbrami a nabuzeni do boje o konečné druhé místo v rallysprint sérii, přijeli do Vsetína Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem. Nakonec aleposádkaodjížděla smutná a zklamaná.

Lukáš Nekvapil - Roman Koscelník (Opel Adam R2) - Bonver-Partr Rally Vsetín 2017

Tišnovská dvojice se v letošní sezoně zaměřila na boje v jednodenních soutěžích, ale před vsetínským sprintem udělala výjimku. Týden před valašskou soutěží se jela Rally Příbram a Lukáš s Romanem, se rozhodli, že se jí zúčastní před vrcholící bitvou v RSS. Po dvou dnech na příbramsku z toho bylo vítězství ve dvoukolkách a v týmu panovala skvělá nálada. Tato nálada setrvala u kluků v posledním sprintu sezony bohužel jen krátkou chvilku. „Na závěrečný podnik rallysprintové série Bonver - PartrRally Vsetín jsme přijeli velmi namotivováni po úžasném výsledku z Příbrami. Ve hře totiž bylo teoreticky i celkové stříbro v RSS a my se chtěli poprat o co nejlepší konečný výsledek, samozřejmě i ve třídě 6. Asi v půlce první RZ jsme přijeli k vážné havárii Radomíra Kupce a Vladimíra Osičky. Po asistenci při řešení nehody jsme vážně uvažovali o odstoupení z rally. Nakonec jsme se v servise dohodli na pokračování bez ohledu na výsledek a závod jsme chtěli pouze čestně dokončit,“ popsal nepříjemnost z úvodu rally Roman Koscelník.

Havárie Radomíra s Vladimírem nejenom mladé tišnováky citelně poznamenala. Z první sekce rychlostních zkoušek projeli Lukáš s Romanem pouze zkoušku Semetín, a to v „opařeném“ tempu. Ze čtrnácti posádek na startu zkoušky byl jejich čas jedenáctým nejrychlejším. Bojová nálada zůstala zapovězena a veškeré myšlenky se upíraly ke zdraví jezdce. O radosti z jízdy se nedalo mluvit. Proto Lukáš s Romanem „přivítali“ odstoupení ze závodu krátce po startu 4.RZ.

„Je těžké závodit, když jste svědky takové nehody. Při druhém průjezdu RZ Hošťálková nám vypověděla službu technika a tím nás „vysvobodila“. Za konečné 3. místo v RSS jsme rádi, ale... Radkovi a celé jeho rodině přejeme, aby tuhle nejtěžší erzetu vyhráli.Děkujeme všem, co se na naší úspěšné sezoně podíleli - Brynda racing - Jirkovi, Kájovi a každému, kdo je tohoto skvělého týmu součástí, sponzorům-jmenovitě AutodopravaBrno.eu, Intertech, Sagitta, Zyksal, Geotest, město Tišnov.Dále patří velké díky našim rodinám, kamarádům a hlavně našemu skvělému fanklubu, který nás žene dopředu! Děkujeme moc!!!,“ poděkoval přátelům a zároveň drží palce mladému jezdci Lukáš Nekvapil.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist