www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2017

Elfyn Evans vyhrál Wales Rally GB, Ogier mistrem světa

31. října 2017 • 12:00

Totální dominance M-Sportu v letošním roce završena na domácím závodě ve Walesu. Sébastien Ogier vybojoval titul mezi jezdci, M-Sport World Rally Team vyhrál soutěž značek a Elfyn Evans zvítězil na domácí Wales Rally GB.

Elfyn Evans - Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) - Wales Rally GB 2017

Mladý Elfyn Evans si na své domácí soutěži dojel pro první absolutní vítězství v soutěži MS v kariéře. Celou soutěží postupoval bez nejmenších problémů a kromě úvodní superspeciálky vedl, takže vítězství určitě zasloužené.

Až do poslední rychlostní zkoušky se sváděl vteřinkový souboj o druhé místo. Díky vítězství na Power Stage nakonec skončil stříbrný Thierry Neuville, mnohem větší radost však měl celkově bronzový Sébastien Ogier, který díky tomuto umístění vybojoval třetí titul mistra světa v řadě a stal se po Ari Vatanenovi prvním jezdcem od roku 1981, který vyhrál mistrovství světa s vozem značky Ford.

Sébastien Ogier a Malcolm Wilson - Wales Rally GB 2017

Těmi smutnějšími v souboji o stupně vítězů byli Andreas Mikkelsen a Jari-Matti Latvala. Šestý Ott Tänak a sedmý Kris Meeke tentokráte nejrychlejším nestačili, byť ztráta nebyla tak propastná.

Ostatní jezdci s vozy WRC tentokráte vůbec nestíhali. Nevýraznou sezónu potvrdil osmým místem Hayden Paddon následován Esapekkou lappim a Dani Sordem. S největší pravděpodobností poslední soutěž s továrním Hyundaiem zakončil havárií Juho Hänninen.

V rámci hodnocení WRC2 zvítězil celkem bez problémů Pontus Tidemand, na druhého Erica Camilliho najel téměř dvě minuty. Třetí skončil domácí pilot Tom Cave. V hodnocení WRC Trophy zvítězil Jourdan Serderidis, který tak vybojoval historicky první titul mistra světa ve WRC Trophy.

Konečné výsledky Wales Rally GB

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist