www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Žlutomodrá rally – další porce častých dotazů a odpovědí

4. prosince 2017 • 17:30

Počet těch, kteří od srpna tohoto roku stihli rozsáhlou knihu o historii Barum rally přečíst, se stále rozšiřuje. Díky nim se pomalu ale jistě také zvětšuje okruh těch, kteří se na knihu ptají. Nejen pro ně právě přinášíme odpovědi na otázky, které je nejvíce zajímají.

1. Je pravda, že v knize jsou fotografie z havárie Olivera Schmidtkeho na Pindule, kde se střetl s místním zahrádkářem?

Ano, fotografie Jiřího Jermakova z tohoto incidentu, který se odehrál před startem Barumky v roce 1986, jsou součástí knihy. Snímky zachycují poškozené quattro, jehož původ byl podle dostupných zdrojů tovární, a také zničenou Škodu 100 místního zahrádkáře.

2. Kolik fotografií Jiřího Sedláře je v knize?

ukázka z knihy

Pět, respektive šest, většinou dosud nezveřejněných. Příznivé ohlasy jsou především na fotografii Bořivoje Chaloupky z roku 1989. Mimochodem, krásná fotka. A pak také na tu, která dokumentuje skutečnost, jak moc populární a oblíbený Jiří Sedlář byl.

3. Jsou podpisy v limitovaných edicích opravdu originální?

Všechny, do jednoho. Žádné kopie nebo sken. Raimund Baumschlager, Harald Demuth, Franz Wittmann, John Haugland, Jan Kopecký, Roman Kresta, Jiří Šedivý, Václav Blahna a Václav Pech vlastnoručně podepsali šesti set kusovou limitovanou edici. Trvalo to bez mála tři měsíce, než se všichni v tiskárně v Turnově vystřídali. Na stránkách www.peopleforrally.cz v sekci FOTOGALERIE jsou jednotliví jezdci zachyceni při podepisování.

4. Jsou ještě obě provedení knihy k dostání a kde?

Ano, jsou. Zatím je mezi čtenáři zhruba tisíc knih z dvoutisícového nákladu. Žlutomodrou rally v obou svých mutacích lze koupit v knihkupectvích Kanzelsberger ve Zlíně, Kroměříži a Mladé Boleslavi. Dále v obchodě Moniky Pospíšilové v Mladé Boleslavi a samozřejmě přes SHOP na stránkách www.peopleforrally.cz.

5. Je pravda, že se kniha prodávala v předprodeji?

Zájemci měli možnost si knihu v předstihu objednat již od ledna tohoto roku. Využila toho řada z nich a já jim za důvěru, kterou mi platbou předem projevili, velmi děkuji. V dnešní době věc málo vídaná, o to víc si toho vážím.

6. Objednal si knihu i Martin Holmes?

Neobjednal, on ji jako partner díla dostal. Vyjádřil potěšení, že mohl být součástí tohoto projektu a ocenil jeho rozsáhlost a hloubku.

7. Opravdu přijeli Harald Demuth a John Haugland jen na křest?

Ano, oba přijeli do Otrokovic speciálně na křest knihy. Velká čest pro mě. Pokud vím, tak na letošní Barumku nezůstávali.

8. Do kdy je možné knihu objednat, aby přišla včas jako dárek k Vánocům?

Všechny zásilky, které budu posílat v pátek 15. prosince, by měly v tomto ohledu dorazit včas.

Daniel Porazil

kniha Žlutomodrá rally

· kompletní historie Barum rally 1971 - 2016

· kompletní výsledky

· 46 komentářů k jednotlivým ročníkům

· množství rozhovorů se zajímavými osobnostmi

· přes 600 stran a 3 kilogramy historie největší domácí soutěže

PFR media
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist