www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2018

Marijan Griebel pojede mistrovství Evropy s Peugeotem

2. února 2018 • 15:00

Úřadující vítěz ERC Junior U28 oznámil své plány pro nadcházející sezónu. Stal se jezdcem Peugeotu Deutschland a s vozem Peugeot 208 T16 se představí v kompletním mistrovství Německa a většině závodů mistrovství Evropy.

Marijan Griebel a Peugeot Deutschland 2018

Po vítězství mezi evropskými juniory Marijan Griebel prohlásil, že by v nadcházející sezóně rád zabojoval o nejvyšší příčky v mistrovství Evropy i v absolutním pořadí. Započalo hodně jednání, které se vedly i s některými českými týmy, nakonec se však dohodl s německým importérem Peugeotu.

„Vždycky jsem chtěl stavět své zkušenosti s vozem R5 a teď mám příležitost spolupracovat přímo s výrobcem, Peugeotem. Po druhém a třetím místě v loňském roce mám pro letošek jako cíl vyhrát alespoň jednu soutěž mistrovství Evropy s tím, že v budoucnu bych se rád stal mistrem Evropy,“ řekl Marijan Griebel.

Ten pojede s vozem Peugeot 208 T16, který bude připravovat německá stáj Romo Motorsport. Ta se dlouhodobě stará o provoz vozů týmu Peugeot Deutschland v Německém mistrovství, má však také řadu zkušeností z mezinárodních startů, převážně v IRC, s Franzem Wittmannem či Bryanem Bouffierem.

Plán Marijana Griebela obsahuje všechny podniky německého šampionátu, Rallye Deutschland v MS a také šest závodů v mistrovství Evropy. Bohužel bude muset vynechat Rally Islas Canarias a Cyprus rally kvůli termínové kolizi s německým šampionátem. Navigátorem v ME bude loňský copilot Stefan Kopczyk, v Německu pak Alexander Rath.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist