www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2018

Rufa Sport a vydarená sezóna 2018

foto

28. ledna 2019 • 13:00

Slovenský Rufa Sport Team má za sebou v poradí už štrnástu rally sezónu. Počas tohto času ešte nikdy neskončil na Slovensku horšie ako na treťom mieste absolútneho poradia, pričom celkovo štyrikrát sa tešil zo zisku absolútneho majstrovského titulu. K zisku jubilejného, piateho titulu pritom nemal ani v tomto roku ďaleko.

žádný příspěvek celý článek »

Abarth Rally Cup v mistrovství Evropy

foto

12. prosince 2018 • 10:00

Po úspěšných startech vozů Fiat 124 Abarth RGT na letošních závodech mistrovství Evropy došlo k dohodě mezi Eurosportem a Abarthem na vypsání značkového poháru Abarth Rally Cup na šesti závodech mistrovství Evropy 2019.

žádný příspěvek celý článek »

Norbert Herczig pojede ME s Polem Gti R5

foto

7. prosince 2018 • 23:00

Čtyřnásobný maďarský šampion Norbert Herczig bude i v nadcházející sezóně pokračovat v mistrovství Evropy. Tentokráte to však bude s novým soutěžním speciálem.

žádný příspěvek celý článek »

V Paříži proběhlo vyhlášení mistrů Evropy

foto

7. prosince 2018 • 10:00

V pondělí 3. prosince proběhlo v Paříži vyhlášení letošních mistrů Evropy ve všech kategoriích. Promotér seriálu Eurosport Events tentokrát zvolil pro vyhlášení netradiční variantu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Svena Kolluse

foto

25. října 2018 • 14:00

Závěrečným dílem letošního mistrovství Evropy byla v polovině října lotyšská Rally Liepaja. Na tradičně rychlých šotolinových tratích se rozhodovalo o zisku titulu v ERC Junior U28, které získal po zásluze Nikolay Gryazin. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Rychlá Liepaja a bramborový mistrák

foto

23. října 2018 • 16:00

Druhý start s vozem Fabia R5 na šotolinovém povrchu absolvoval v okolí lotyšského města Liepaja Filip Mareš se svým navigátorem Janem Hlouškem. Mladá posádka reprezentačního ACCR Czech Rally teamu tak měla v krátkém sledu další možnost porovnat své schopnosti na nezpevněném povrchu se špičkou Mistrovství Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Semerád účastníkem ERC Junior Experience

foto

17. října 2018 • 19:30

O uplynulém víkendu se v Lotyšsku odjela soutěž mistrovství Evropy v rally, šotolinová Liepaja Rally. Před samotnou soutěží se uskutečnil tréninkový kemp pro nadějné jezdce rally, který organizuje promotér mistrovství Evropy ERC pod názvem ERC Junior Experience Liepaja 2018.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Nikolay Gryazin zopakoval loňské prvenství na Rally Liepaja

foto

16. října 2018 • 19:00

Ruský mladík s lotyšskou licencí potvrdil letošní formu ze druhé poloviny sezóny a zvítězil na domácí Rally Liepaja, čímž nejen, že obhájil loňské prvenství, ale navíc si tím zajistil i titul v rámci ERC Junior U28. Na stupně vítězů jej doprovodili Chris Ingram a Fredrik Ahlin.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Liepaja

foto

8. října 2018 • 19:00

Již koncem tohoto týdne odstartuje závěrečný díl letošního seriálu mistrovství Evropy, který se uskuteční tradičně v Lotyšsku. Na závod se přihlásilo téměř osmdesát posádek, kvůli národním homologacím a hlavně nesmyslnému předpisu o povinné bezpečnostní nádrži jich v mezinárodním poli bude pouze pětatřicet.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Poland od Marka Pléhy

foto

5. října 2018 • 14:00

Mistrovství Evropy pokračovalo ve druhé polovině září Rajdem Polski, který po několika sezónách vypadl z mistrovství světa a musel vzít zavděkem 'jen' evropským šampionátem. I tak se bylo na rychlých šotolinových tratích v okolí Mazurských jezer nač dívat, což můžete posoudit ze snímků redakčního spolupracovníka Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Z polské šotoliny rovnou na lotyšskou

foto

4. října 2018 • 13:00

Na Rally Poland se pro nové zkušenosti koncem září vypravili Filip Mareš s Janem Hlouškem. Se svou Fabií R5 startovali za ACCR Czech Rally Team poprvé na evropské šotolině a v silné konkurenci zkušených posádek šampionátu ERC. Na rychlých a úzkých tratích 75. ročníku druhé nejstarší soutěže světa se rychle aklimatizovali a cílovou rampou projeli na pěkném osmém místě absolutně. V hodnocení kategorie ERC Junior do 28 let dokončili jako pátí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Poland od Svena Kolluse

foto

1. října 2018 • 18:00

Mistrovství Evropy pokračovalo ve druhé polovině září Rajdem Polski, který po několika sezónách vypadl z mistrovství světa a musel vzít zavděkem 'jen' evropským šampionátem. I tak se bylo na rychlých šotolinových tratích v okolí Mazurských jezer nač dívat, což můžete posoudit ze snímků redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Rufa Sport & Crusar & Grzegorz Grzyb majstrami Poľska v rally 2018

foto

30. září 2018 • 11:00

Podujatie 75th RallyPolska 2018, zaradené do seriálu FIA ERC, ale aj poľských rally majstrovstiev, znamenalo pre slovenský Rufa Sport a poľský Crusar spoločne s posádkou Grzegorz Grzyb - Jakub Wróbel po ročnej prestávke návrat na poľský rally trón.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Poland vyhrál Grjazin, Lukjaňuk (konečně) evropským mistrem

foto

23. září 2018 • 19:15

Předposlední zastávka evropského šampionátu FIA ERC se v letošní sezoně odehrála v Polsku, ovšem oproti předchozím rokům se nejelo na asfaltech okolo Rzeszowa, nýbrž na šotolinových tratích v Mikolajkách, jež byly do minulého roku součástí nejvyšší ligy WRC. Pro evropský šampionát to ale není nové prostředí, Rajd Polski zde pod hlavičkou ME v minulosti kotvil pravidelně a dlouho.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte výsledky Rally Poland ON LINE

foto

21. září 2018 • 07:00

Měsíc po Barumce pokračuje mistrovství Evropy u našich severních sousedů. Namísto Rzeszowa se tentokráte pojede v okolí Mikolajek, když tradiční závod Rally Poland vypadl z mistrovství světa. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

toplist