www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Barumka je pro mě srdeční záležitost

23. srpna 2006 • 07:00

Dvaačtyřicetiletý rodák z italského Borgomanero patří již po několik let k pravidelným účastníkům zlínské Barum Rally. Ani v letošním šestatřicátém ročníku nebude chybět, po roční pauze se opět vrací za volant špičkového vozu s jedinou poháněnou nápravou.

„Barumka je pro mě srdeční záležitost. Zamiloval jsem si ji hned při svém prvním startu a od té doby jsem tu startoval nepřetržitě s jedinou vyjímkou, kdy soutěž kolidovala s Alpi Orientali, které jsem se musel dát kvůli sponzorům přednost,“ prozradil Marco Cavigioli.

Již třetí sezónu se pravidelně účastní evropského šampionátu. Přestože zatím nikdy nedosáhl na úplně nejvyšší mety, patří mu priorita FIA B. S tou se představí na letošní Barum Rally Zlín, na sedadlo spolujezdce usedne již dlouholetý kolega Nicola Arena.

„V letošním roce budeme startovat se špičkovým Renaultem Clio S1600. Bude to vůz nejnovější specifikace, se kterým startoval Simon Jean-Joseph na Madeiře. Jedná se o vůz původem z francouzského týmu Barroso Sport,“ osvětlil původ soutěžního stroje, který již od pondělního podvečera stojí ve vozíku na parkovišti před Velkým kinem ve Zlíně.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.08.2006 07:41
emil
Konečně, že taky Pluto dal vědět!-)
23.08.2006 07:37
lubos
.... říká Pluto na vysvětlenou všem škarohlídům, mrzoutům, "chytrákům" a nespokojencům. Díky.
23.08.2006 07:18
Pluto - moderátor
Jen tak pro info, z první čtyřicítky se omluvili jen Basso, Mörtl a Donchev. Všichni ostatní jsou již ve Zlíně.
toplist