www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2018

Vsetínský rallysprint s minimem změn

26. září 2018 • 15:00

Po právě odjeté Rally Jeseníky vyvrcholí sezona A Sport Rallysprint Série ve dnech 26. – 27. října XV. ročníkem Partr Rally Vsetín 2018. Vsetínská soutěž bude zároveň posledním kláním Mistrovství ČR v rally historických automobilů a Poháru 2+, určeného pro vozy s pohonem všech čtyř kol.

Martin Vlček - Jindřiška Žáková (Ford Fiesta R5) - Bonver-Partr Rally Vsetín 2017

Pořadatelský tým Autoklubu Vsetín – město v AČR vyšel v přípravách Partr Rally Vsetín z loňského úspěšného formátu. Snaha o navýšení počtu úseků rychlostních zkoušek se nezdařila, proto v zásadě nebylo potřeba na loňské podobě cokoli měnit. Zárukou bude tradičně velmi náročná a sportovně hodnotná trať.

„Vzhledem ke stále pokračujícím stavebním činnostem na úseku, kde hodláme zásadně inovovat trať naší rally, nám nezbývalo nic jiného, než požádat stejně jako loni o schválení výjimky absolvovat jednu rychlostní zkoušku třikrát. Věřím, že zásadní obměna harmonogramu se podaří již pro rok 2019,“ odkrývá karty ředitel soutěže Petr Gryger.

Pozorný a soutěžácky znalý čtenář se jistě dovtípí, že zmíněným úsekem bude RZ Hošťálková, s délkou něco málo přes deset kilometrů. Dále budou soutěžní dvojice závodit na testech Semetín a Jabloňová, která bude nejdelší rychlostní zkouškou letošního ročníku Partr Rally Vsetín.

Zásadně se nic nezmění ani v zázemí soutěže. Prezentace posádek, administrativní a technické přejímky i cílová rampa rally budou umístěny do Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., na Štěpánské ulici ve Vsetíně. Zde bude po celou soutěž umístěno i ředitelství rally a tiskové středisko.

Stabilní umístění bude mít i servisní areál, který bude opět situován v ulici „U Bečvy“ a následně do okolí stadionu TJ MEZ Vsetín Ohrada. Seskupení posádek a uzavřené parkoviště po cíli soutěže proběhne v areálu firmy OPEN RE-ECO na Jiráskově ulici ve Vsetíně.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, v domácí hierarchii bude nejvýznamnějším zápočtem Partr Rally Vsetín Mistrovství ČR v rally historických automobilů. Samozřejmě fanoušci budou následně netrpělivě čekat i na soudobé speciály, bojující o vavříny v Poháru 2+, stejně jako na atraktivní „dvoukolky“, pro které je vypsán seriál A Sport Rallysprint Serie 2018. Vsetínští organizátoři věří, že kvalitní trať a dobrá organizace přiláká na závěr sezony na Valašsko solidní startovní pole a zajímavá jména jezdců od nás i z okolních zemí (Polsko, Slovensko).

V nejbližších dnech budou na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz zveřejněna Zvláštní ustanovení a oficiální přihláška. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 17. října 2018 o půlnoci.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist