www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2018

Vratislav Hýbner - fantastická sezóna a vyhraná rychlostní zkouška

foto

5. ledna 2019 • 13:00

Skvělou sezónu 2018 měl Vratislav Hýbner. Na začátku roku došlo u něj k několika změnám, které vedly k vítězství ve třídě E3 a postu vicemistra kategorie 4. O sezóně, vyhrané zkoušce ale i plánech do roku 2019 je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

VP motorsport – od slalomu do rally: Rozhovor s V. Příborským

foto

30. prosince 2018 • 09:00

Rodinný tým VP motorsport, který tvoří Vladimírové Příborští junior a senior, není na naší sportovně-motoristické scéně žádnou novinkou. Dlouhá léta jsme je vídávali v automobilových slalomech, kde se svojí Škodou Felicia bojovali o nejvyšší příčky ve třídě, stejně jako při příležitostných startech na amatérských soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Lukáš Krupička: Podivický superskok - zatím největší zážitek z rally

foto

23. prosince 2018 • 10:00

Lukáši Krupičkovi se splnil sen, o kterém sní spousta malých i velkých kluků. V šestnácti letech se postavil na start skutečné rally. V letošní sezóně však absolvoval pouze tři starty. Plány do sezóny 2019 jsou velké. Nejenom o nich je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Uher mistrem třídy 11 ve sprintrally

foto

23. prosince 2018 • 09:30

Tomáš Uher má za sebou svoji první sezonu ve sprintrally. Na svém kontě již má starty v ČMPR, ale letos se rozhodl posunout výše. Společně se spolujezdkyní Markétou Kuderovou dokázali během svého prvního roku v „ostré“ rally opanovat třídu 11. Nejeden fanoušek zůstal překvapený, když Tomáš s Markétou a jejich Škodou Fabií TDi dokázali v Jeseníkách porazit silnější dvoukolky, dokonce některé čtyřkolky a vyhrát rychlostní zkoušku v rámci RSS. Skvělou tečkou za úspěšnou sezonou byla diváky velmi kladně hodnocená jízda bokem na Mikulášské rally ve Slušovicích.

žádný příspěvek celý článek »

Stříbrná sezóna Michala Horáka v rallysprintech

foto

23. prosince 2018 • 09:00

Michal Horák měl letošní sezónu lehce nahnutou. Zpočátku to vypadalo i na její odpískání. Následky zranění jej doprovázely a hodně hendikepovaly. Olomoučák se ale zatnul a nakonec mohl oslavit vicemistra v rallysprintové sérii.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kornhefr do nové sezóny s vysokými cíli a novým vozem

foto

10. prosince 2018 • 09:00

Šestadvacetiletý Honza Kornhefr se v české rally pohybuje teprve krátce, ale na svém triku už má vítězství ve třídě 7 v RSS. Loňský ročník se nesl v přestupu do nejvíce obsazené třídy a na jejím konci byl v TOP 5. Sezóna 2019 bude opět o změně – jaké? Dočtete se v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Gargulák: Už jsem po závodech začal hladovět

foto

20. listopadu 2018 • 21:30

Petr Gargulák se v rally pohybuje již od mala. Jeho otec – Michal Gargulák – jezdil od roku 1992 do roku 2002 a s vozem Mitsubishi získal celkem sedm titulů ve třídě produkčních vozů. Petr jde v jeho stopách a na svém kontě již má titul ve třídě 15 ze sezony 2015. Mladík ze Slušovic se po delší pauze zase vrací do závodního vozu, a to je příležitost, položit mu pár otázek.

žádný příspěvek celý článek »

Štochl ve Vsetíně medvěda nesrazil, retardér však ano

foto

10. listopadu 2018 • 16:00

Letošní sezónu měl Karel Štochl zaměřenou na velký mistrák, ale pěkné rychlostní zkoušky na Valašsku jej přiměly postavit se i na start Partr Rally Vsetín. Ze závěrečného sprintu sezóny si společně s Adélou Vackovou odvezl devátou příčku absolutní klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

VH Autoracing absolvoval Rally Vsetín a Auto Show

foto

7. listopadu 2018 • 18:00

Prvou z nich bolo posledné podujatie seriálu A Sport Ralysprint série v susednej Českej republike, druhou už tradičné posledné slovenské podujatie automobilového športu na Slovakia Ringu v sezóne.

žádný příspěvek celý článek »

Vlčák se s medvědem nepotkal

foto

6. listopadu 2018 • 17:00

Zkrátka to zkusit. S tímto záměrem vyrazili vstříc poslednímu závodu letošního sprintového seriálu Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou, kteří měli na „medvědí kauzou“zmítaném Valašsku poslední šanci na zvrat v tabulce Poháru 2+. Oblíbená Partr rally Vsetín naštěstí setkání s medvědem nenabídla, bohužel ale nepřinesla ani změnu ve vývoji seriálu. Ačkoliv dali Martin s Jindřiškou do svého výkonu všechno, musejí se spokojit s celoročním stříbrem.

žádný příspěvek celý článek »

Nekvapil se s Koscelníkem rozloučil ve Vsetíně čtvrtým místem

foto

5. listopadu 2018 • 12:00

S obrovským odhodláním vstupovala tišnovská dvojice Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník do posledního sprintu letošní sezóny. Na dosah měla pódiové umístění v absolutní klasifikaci RSS. Nakonec odjížděli Luky s Romanem zklamaní.

žádný příspěvek celý článek »

Ve Vsetíně Neumann vítězný, Vlček splnil cíl

foto

5. listopadu 2018 • 10:00

Závěrečný sprint letošní sezóny se odjel na konci října na Valašsku. Pořadatelé Partr Rally Vsetín připravili trať se sedmi rychlostními zkouškami a 70,1 ostrými kilometry. Ve startovním poli, jež bylo složené ze současných, ale i historických posádek, bylo 96 dvojic a tým KIT Racing Otrokovice měl v každé z těchto kategorií jedno zastoupení.

žádný příspěvek celý článek »

Krajča s Houštěm jsou mistři, Gargulák závodit nezapomněl

foto

31. října 2018 • 10:00

V uplynulém říjnovém víkendu se odjel poslední podnik A sport rallysprintsérie 2018 – XV. PartrRally Vsetín. Ve Vsetíně nechyběl ani slušovický tým Minařík racing, tentokráte se dvěma vozy Renault Clio Sport. Do jednoho renaultu usedla dvojice Petr Krajča – Jan Houšť, kteří chtěli obhájit mistrovský titul ve třídě 8 z loňského roku.

žádný příspěvek celý článek »

Semerád medvěda nechytil, přesto ve Vsetíně oslavoval

foto

31. října 2018 • 08:00

Česká republika v těchto dnech oslavila 100 let výročí od založení, a jak je vidět, tak jsme nejen národem motoristických nadšenců, ale také biologů. Asi v žádné jiné zemi na planetě totiž neudělá takový rozruch v médiích uprchnuvší had, či zbloudilý medvěd.

žádný příspěvek celý článek »

Rufa Sport Team absolútnym víťazom XV. Partr Rally Vsetín 2018

foto

30. října 2018 • 20:00

Presne po roku sa Rufa Sport Team predstavil na podujatí na Morave, vo Vsetíne. Na štart podujatia XV. Partr Rally Vsetín 2018 sa jazdec Grzegorz Grzyb postavil v úlohe vlaňajšieho víťaza. To dosiahol v roku 2017 spoločne s Boguslawom Browinskim.

žádný příspěvek celý článek »

toplist