www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2018

SOUHRN: Václav Pech vyhrál Rally Příbram

16. října 2018 • 20:00

Kalendář mistrovství České republiky v automobilových soutěžích uzavře již tradičně SVK Rally Příbram. Hlavním tahákem bude souboj o druhé místo v MČR i návrat Jana Dohnala za volantem Fordu Focus WRC. Průběh soutěže soudobých i historických vozů můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky SVK Rally Příbram ON LINE --- Výsledky SVK Rally Příbram historiků ON LINE

Základní informace o SVK Rally Příbram --- Diskuzní fórum k SVK Rally Příbram

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Fiesta R5) - SVK Rally Příbram 2018

Václav Pech vyhrál letošní ročník Rally Příbram a díky tomu vybojoval titul vicemistra republiky. Zároveň si připsal první vítězství v absolutní klasifikaci přesně po dlouhých čtyřech letech.

Titul Jana Kopeckého byl jistý již dávno a tak se opětovně v Příbrami neobjevil. O druhé místo v šampionátu se však bojovalo až do posledního závodu. Ještě před startem z něj vypadl Filip Mareš, který dal přednost startu na Rally Liepaja v mistrovství Evropy (termínová kolize vznikla posunutím data Rally Příbram kvůli volbám), Václav Pech a Jan Černý však byli v plné síle.

A boj to byl skutečně hodně napínavý, bojovalo se o každou desetinu. Lepší bonusové body za první etapu si připsal Jan Černý, který porazil Václava Pecha o tři a půl vteřiny. Rozhodnutí padlo během druhé etapy, kde Jan Černý trefil anticutovací zábranu a poškodil zavěšení auta. To se sice snažil provizorně opravit, hned na další zkoušce však kolo nevydrželo. Tím se otevřela cesta k prvenství Václavu Pechovi.

Druhý dojel Jan Dohnal, který papírově reinkarnoval na Hustopečích shořelý Ford Focus WRC. O stupně vítězů přišel kvůli defektu až v samotném závěru Miroslav Jakeš, z bronzu se tak mohl radovat Vojtěch Štajf následován Martinem Vlčkem, Karlem Trojanem a Martinem Pospíšilíkem.

Za povětšinou pěkného podzimního počasí opanoval kategorii produkčních vozů Jan Jelínek před Jaroslavem Pešlem a Lukášem Matěnou, dosavadní lídr třídy 3 Martin Šikl havaroval. V kategorii dvoukolek zvítězil René Dohnal před Jiřím Kašparem a Tomášem Knápkem, po většinu závodu jednoznačně nejrychlejší Erik Cais havaroval. V hodnocení historických vozů zvítězil suverénně nejrychlejší vůz v poli Vlastimila Neumanna následován obdobným Escortem Cosworth Libora Kotrmona a mnohem slabším Roverem Jindřicha Štolfy.

Konečné výsledky SVK Rally Příbram

- - - - - - - - - - - - - INTRO - - - - - - - - - - - -

Kalendář mistrovství České republiky v automobilových soutěžích uzavře již tradičně SVK Rally Příbram. Hlavním tahákem bude souboj o druhé místo v MČR i návrat Jana Dohnala za volantem Fordu Focus WRC. Průběh soutěže soudobých i historických vozů můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Jan Dohnal - Michal Ernst (Ford Fiesta WRC) - SVK Rally Příbram 2017
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist