www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2018

Mandaus, Dohnal: Jak se dělá titul ve třídě 7

foto

25. dubna 2019 • 10:00

V sezóně 2018 jsme si s kamerou užívali srdečné atmosféry, kterou mezi sebou mívají závodníci ve třídě 7, kam spadají fabie a felicie. Výstupy z jejich zápolení na tratích byly součástí reportáží, které jsme natáčeli na soutěžích velkého mistráku. Na konci sezóny, při Rally Příbram, jsme natočili reportáž jen o srdcařích ve třídě 7.

žádný příspěvek celý článek »

Barumka obhájila prvenství v prestižní anketě Zlatý volant

foto

4. března 2019 • 10:00

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín si odvezli prvenství v prestižní motoristické anketě Zlatý volant 2018 v kategorii Motoristická událost roku. Rozhodli o tom ve společném hlasování fanoušci motorismu, ale i odborná porota. Barumka obhájila v konkurenci dalších dvanácti motoristických podniků na území České republiky své významné postavení. Absolutním vítězem ankety se stal soutěžní automobilový jezdec Jan Kopecký, loňský vítěz barumky a celkově sedminásobný šampion zlínské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Osmnáctá sezona Martina Hrachovce v rally

foto

31. ledna 2019 • 08:00

Martin Hrachovec, závodící se Škodou 130 RS, dokončil svou osmnáctou sezonu v automobilových soutěžích. V celkovém hodnocení rallysprint série se umístil na 6. příčce ve třídě 17. Vsetínský jezdec během loňského roku stihl vystřídat jednoho spolujezdce a dvě spolujezdkyně. Štěstí však při Martinovi moc nestálo a hned několikrát musel ze závodu odstoupit, kvůli technické závadě.

žádný příspěvek celý článek »

Vojtěch Mudrák: Mé začátky byly v amatérských soutěžích

foto

28. ledna 2019 • 14:00

Vojtěch Mudrák stojí na startu své šesté sezony. V uplynulých letech jsme ho mohli vidět na sedadle spolujezdce například vedle Pavlíny Tydlačkové nebo Ondřeje Studénky. Navigátor z Nevšové společně s Tomášem Vyvlečkou v roce 2017 získal titul ve třídě 12. V loňském sezoně se posádka Vyvlečka – Mudrák umístila na konečném 3. místě ve třídě 12 a ovládla pohárovou třídu 14–18. Pojďme si šestadvacetiletého spolujezdce krátce představit.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Farník - bronzová sezóna, japonská spolujezdkyně a co dál???

foto

28. ledna 2019 • 09:00

Petr Farník měl sezónu 2018 hodně pestrou. Nejprve super výsledky, potom havárie a návrat do rally s japonskou spolujezdkyní. Závěr roku se nesl opět na vítězné vlně. A co dál? Auto je na prodej a Petrova sezóna v ohrožení. A jak viděli uplynulý rok Petr Farník a Ladislav Zuzánek?

žádný příspěvek celý článek »

Vlastimil Neumann: Sezóna byla dobrá, ale ta další bude ještě lepší

foto

7. ledna 2019 • 09:00

Vlastimil Neumann a otrokovický tým KIT Racing mají za sebou další úspěšnou sezónu. Šéf týmu získal stříbro ve třídě 5 a tým spoustu dílčích úspěchů. Mezi vánočními svátky jsme si s Vlastimilem sedli a bavili se o mnoha věcech. Třeba i o tom, zda je Ford Escort Cosworth volný k pronájmu.

žádný příspěvek celý článek »

Zemřel časoměřič Jan Kunt

foto

3. ledna 2019 • 18:05

Čas je fyzikální veličina, která se nedá zastavit, ... dá se však relativně dobře změřit...

žádný příspěvek celý článek »

Denis Novák: Po haváriích v roce 2017 jsem chtěl skončit

foto

2. ledna 2019 • 17:30

Denis Novák má na svém kontě již dva tituly mistra. Jeden z roku 2016 ve třídě A6 (ČMPR) a druhý o rok později v rallysprintech – třída 11. Poté následovala sezóna, na které se podepsaly dvě havárie za sebou. Devětadvacetiletý jezdec již přemýšlel o ukončení kariéry, ale nevzdal se a bojoval dál. Avšak uplynulý rok nevyšel úplně podle představ.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Krejča: Chtěl jsem závodit, a tak mi nevadilo spát v autě

foto

31. prosince 2018 • 16:00

Honza Krejča brázdí české rychlostní zkoušky od roku 1998. Za tu dobu vystřídal pouhé dva typy vozů, což je u nás na dnešní poměry docela rarita. Proto jsme se společně vrátili nejen na začátek závodění, ale ohlédli jsme se i za poslední sezónou.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Krajča s Janem Houštěm přesedají do nového vozu

foto

30. prosince 2018 • 15:00

Velmi úspěšnou sezonu má za sebou posádka Petr Krajča – Jan Houšť. Kluci závodili s Renaultem Clio Sport z dílny Minařík racing a získali titul mistra třídy 8 jak ve sprintrally, tak v mistrovství České republiky v rally. Posádka se zúčastnila také několika závodů na Slovensku, kde si vyjela celkové 2. místo v hodnocení své třídy. Jak tato skvělá sezona probíhala a co bude nyní následovat, jsme se zeptali spolujezdce Jana Houště.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Frei: Čeká mne sezóna plná změn

foto

28. prosince 2018 • 08:00

Honza Frei se pohybuje v české rally už osm sezón. Během nich si došel pro tři absolutní vítězství v kategorii i ve třídě, ale také si vyzkoušel roli spolujezdce a zapřisáhlý škodovkář na konci roku okusil „ruský samochod“. V roce 2019 jej ale čeká spousta změn. Nejenom o nich je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Pospíšilík: Řídit Škodu Fabii R5 je nepopsatelný zážitek

foto

27. prosince 2018 • 11:00

Tomáš Pospíšilík absolvoval kompletní sezónu s fabií R5. Pro čerstvého pětadvacátníka to byl rok o učení a sžívání se s novým vozem. Na konci sezóny mohl jezdec z Hrobic nedaleko Zlína sklízet první ovoce v podobě dobrých výsledků i vyhrané rychlostní zkoušky. A nejenom o tom je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Bronzová derniéra Martina Baďury na českých erzetách

foto

27. prosince 2018 • 09:00

Dvě sezony prožil Martin Baďura v seriálu Opel Adam cup. V obou ročnících byl na konci roku třetí. Svým způsobem si splnil klukovský sen. Spousta jezdců v tuto chvíli přemítá plány nad novou sezonou. Martin má jasno… bohužel.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěchy jezdců Hankook Drivers Rally Trophy 2018

foto

27. prosince 2018 • 08:00

Naše rallyová sezona má za sebou nejen všechny mistrovské i volné podniky, ale i pohár Hankook Drivers Rally Trophy vypsaný pro posádky jedoucí na závodních pneumatikách Hankook. Jeho účastníkům se letos nadmíru dařilo napříč všemi šampionáty, třídami i kategoriemi. Pojďme se podívat, jak to letos všechno dopadlo.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovy opět přivítají závodní auta na konci dubna

foto

23. prosince 2018 • 11:30

Letošní ročník klatovských soutěží byl rekordně obsazen a přinesl i velmi atraktivní sportovní bitvy. Ty jsou už ale minulostí, a je proto také nejvyšší čas oznámit, že i v roce 2019 se Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy pojedou na samém konci dubna a budou zařazeny do obvyklých seriálů. Bližší informace k soutěžím se brzy začnou objevovat na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

toplist