www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Barum Rally Zlín - MP3 - Ohlasy jezdců po první etapě

26. srpna 2006 • 22:50

Celkem 61 posádek nakonec úspěšně překonalo nástrahy první etapy letošního 36. ročníku Barum Rally Zlín. Po devíti odjetých rychlostních zkouškách se na čele průběžné klasifikace usadila trojice Kresta, Pech a Bouffier.

Kresta si dnes víceméně udržoval náskok, který získal na dopoledních testech, zato Václav Pech musel tvrdě bojovat o druhou příčku se stále zrychlujícím francouzským mladíkem, který patří mezi největší překvapení zlínské soutěže.

Čtvrté místo náleží po dnešku domácímu Miroslavu Jandíkovi, který se však o udržení této pozice bude muset doslova porvat s početnou skupinou jezdců, které od sebe dělí rozdíl necelé minuty. V reálu to znamená, že za zlínským jezdcem figuruje ve výsledcích po RZ 9 druhý španělský Peugeot 206 S1600 pilotovaný Ojedou, za kterým je s minimálním odstupem (0.9 vteřiny) Martin Prokop.

Sedmá příčka po dnešku patří Bulharu Tanevovi před Poláky Bebenkem a Grzybem. Desítku nejrychlejších pak uzavírá Jiří Volf před mladým Slovákem Jozefem Bérešem a druhým velkým překvapením soutěže, formulovým jezdcem Tomášem Kostkou.

Do zítřejších bojů na závěrečných šesti rychlostních testech podle teoretických předpokladů nastoupí okolo osmi desítek soutěžních vozů, pokud počítáme s těmi posádkami, které se na trať 36. Barum Rally Zlín vrátí díky systému SupeRally.

Vítěze sedmé soutěže devítidilného seriálu Mistrovství Evropy a zároveň šestého podniku MMČR bychom měli znát zítra, tj. v neděli 27. srpna 2006 krátce před půl čtvrtou odpoledne.

Další sadu rozhovorů s domácími i zahraničními jezdci po první etapě naleznete ZDE

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist