www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2018

Polovina května bude na jihu Čech tradičně patřit Rallye Český Krumlov

23. prosince 2018 • 10:30

Jedna z nejstarších tuzemských automobilových soutěží napíše své již sedmačtyřicáté pokračování v obvyklém jarním termínu. Ve dnech 17. a 18. května 2019 se v širokém okolí malebného jihočeského města, jehož historické centrum je zapsáno v Seznamu světového dědictví UNESCO, uskuteční tradiční Rallye Český Krumlov.

Jan Dohnal - Michal Ernst (Ford Focus WRC) - Rallye Český Krumlov 2018

Hlavním cílem pořadatelského týmu ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu je připravit, ostatně jako každý rok, sportovně náročnou soutěž a využít pokud možno ty nejatraktivnější dostupné úseky. „Stavbu trati ještě můžou v následujících dnech a týdnech ovlivnit svým hlasem nově zvolení zastupitelé, my ale věříme, že dlouhá tradice naší soutěže většinu z nich přesvědčí a českokrumlovská rallye bude opět patřit k jednomu z vrcholů nadcházející soutěžácké sezony,“ říká předseda organizačního výboru a ředitel Rallye Český Krumlov Luboš Šalát.

Stávající formát Rallye Český Krumlov se organizátoři pokusí prodloužením a změnou některých rychlostních zkoušek vylepšit. „Naplánovali jsme spíše kosmetické úpravy trati, které by ale mohli ocenit zejména diváci. Po zkušenostech z letošního ročníku, zejména pak sobotní etapy, chceme fanouškům nabídnout více atraktivních diváckých míst v kombinaci se zachováním kompaktního harmonogramu,“ doplňuje vedoucí trati Michal Mikeš.

Novinky chystají Českokrumlovští rovněž v rámci souběžně konaného osmého ročníku Czech New Energies Rallye, která se opět uskuteční jako součást světového poháru elektromobilů. Kromě klasických výsledků dosažených na trati zkoušek pravidelnosti budou posádky v roce 2019 dle regulí Mezinárodní automobilové federace hodnoceny poprvé i na základě spotřebované energie. Stále však platí, že se této rallye může zúčastnit každý majitel řidičského průkazu a odpovídajícího vozidla poháněného elektřinou, CNG, LPG či jiným alternativním zdrojem energie.

Prestiž podniků zařazených do kalendáře FIA Electric and New Energy Championship bude nově určena koeficientem. „Snažíme se získat co nejvyšší možný, a tak připravujeme náročnou třídenní soutěž s itinerářem o celkové délce přes 600 kilometrů,“ potvrzuje Pavel Kacerovský, ředitel 8. Czech New Energies Rallye, a současně dodává, že podrobnosti zveřejní pořádající ÚAMK South Bohemia Rally Club na oficiálním webu soutěže www.rallye-newenergies.cz nejpozději v průběhu února.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist