www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2019

SOUHRN: Neuville ovládl po Evansově defektu Tour de Corse

31. března 2019 • 23:00

Po jihoamerickém dobrodružství v Mexiku se mistrovství světa v automobilových soutěžích vrací zpět do Evropy, tentokrát na jeden z mála asfaltových podniků v seriálu, legendární Tour de Corse. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Tour de Corse

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) - Tour de Corse 2019

Francouzskou Tour de Corse vyhrál po dramatickém závěru Belgičan Thierry Neuville a je novým lídrem seriálu mistrovství světa. K vítězství mu na Korsice pomohl defekt vedoucího britského jezdce Elfyna Evanse v závěrečné power stage.

Vicemistr světa Neuville si v Hyundai dojel pro první letošní vítězství, přestože nepodal nijak zázračný výkon. Dopomohl mu k tomu nejen defekt Evanse na poslední zkoušce, ale i předchozí defekty povětšinou rychlejších Tänaka s Meekem. Se ztrátou 40 sekund skončil druhý obhájce titulu a domácí favorit Sébastien Ogier, Evans byl třetí.

Neuville převzal vedení v šampionátu od Estonce Otta Tänaka, jenž skončil na Korsice šestý. Pátý závod MS se pojede za měsíc v Argentině.

V hodnocení WRC2 nezbyl kámen na kameni, řada pilotů nedojela do cíle. Až do samotného závěru sváděli souboj o vítězství Gryazin s Andolfim. Do souboje svým necitlivým rozhodnutím zasáhl promotér, který poslal v závěrečné power stage Gryazina jako prvního na trať a Andolfiho až o hodinu později. Ten tak věděl Gryazinův čas i jednotlivé mezičasy a bezpečně si svou jízdu pohlídal tak, aby to stačilo na vítězství. Třetí dojel Kajetanowicz, jehož Polo opět provázely problémy s posilovačem řízení.

Kategorii JWRC vyhrál Julius Tannert před Tomem Kristenssonem a Dennisem Rädströmem. Čím dál tím komičtější kategorii WRC2 vyhrál Lukasz Pieniazek, který se však celým víkendem protrápil a kromě pár jezdeckých chyb a odstoupení nic nepředvedl. Zároveň byl posledním klasifikovaným, jeho jedíný soupeř Kalle Rovanperä totiž opět chyboval a po výletu mimo trať poškodil rám.

Soutěže se zúčastnili také Petr Nešetřil s Jiřím Černochem, kteří dokázali vybojovat stříbrnou příčku v hodnocení FIA RGT Cupu.

Konečné výsledky Tour de Corse

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Po jihoamerickém dobrodružství v Mexiku se mistrovství světa v automobilových soutěžích vrací zpět do Evropy, tentokrát na jeden z mála asfaltových podniků v seriálu, legendární Tour de Corse. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist