www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2019

Předsezónní test Rally Kopr Cupu prověřil techniku všech zúčastněných

3. dubna 2019 • 13:00

Po přestávce se opět vracíme na tradiční testovací polygon Tatry v Kopřivnici, kde se konal 23.3.2019 předsezónní test Rally Kopr Cupu.

Na předsezónní test dorazilo 24 posádek, které přijely otestovat techniku před nadcházející sezónou. Připravená RZ měřila 7,4 km, a jezdci ji absolvovali celkem 8 krát. 2 tréninkové jízdy a 6 měrných rychlostních zkoušek. Z nichž se počítá vždy 5 nejrychlejších. Bohužel již při seznamování začala selhávat technika některých jezdců, a proto závod dokončilo pouze 18 závodních posádek.

V kategorii do 1400 cm3 byl nejrychleji jezdec se startovním číslem 2 Patrik Stein na voze Suzuki Baleno, následovaný jezdcem s číslem 9 Ladislavem Válkem na Škodě Felicia a třetí dojel s číslem 10 Ondřej Hamala, také s vozem Škoda Felicia.

V kategorii do 1600 cm3 byl nejrychlejší čtrnáctiletý jezdec s číslem 3 Hubert Laskowski na voze Peugeot 208 R2, který získal neuvěřitelný náskok 1 minut a 13 sekund, před jezdcem číslo 6 Szymonem Gańczarczykem na voze Honda Civic VTI a třetí místo vybojoval Bronislav Kořínek s číslem 4 na voze Citroen C2 VTS.

V kategorii do 2000 cm3 se na první příčce umístil jezdec s číslem 18 Krystian Kurowski na voze Renault Clio, jako druhý dokončil jezdec s číslem 43 Janusz Stebel s vozem Honda Civic VTI a třetí se umístil Tomasz Kobylaňski s číslem 32 na voze Opel Kadett GSi.

V kategorii 4x4 to byl těsný souboj dvou jezdců, který nakonec vyhrál jezdec s číslem 16 Artur Kobiela s vozem Subaru Impreza STI, jako druhý dokončil Silvestr Mikulaštík s číslem 7 také na voze Subaru Impreza STI a jako třetí s číslem 8 se umístil Maciek Gepner na voze Ford Fiesta Proto.

1. závod seriálu se koná 6. 4. opět na Tatrováckém polygonu, kde očekáváme velký souboj mladých jezdců – Hubert Laskowski (13let) a Michael Jančík (15 let).

Na výherce čeká mimo vína a poháru také roční právní ochrana od https://obhajobaridice.cz

Tu získá jezdec s nejmenší časovou diferencí na kola.

Registrace a mapa závodu je na stránkách https://rallykoprcup.cz

Přijeďte si pro první body do sezóny 2019.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist