www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2019

Kůrovec přidělal vrásky na čele pořadatelům Rally Vyškov

18. dubna 2019 • 11:00

Nebylo by to ono, kdyby všechno klapalo tak, jak bylo v plánu. Výjimkou není ani letošní ročník Rally Vyškov. Nastaly totiž komplikace v podobě nucené změny trati.

Robert Adolf - Petr Novák (Škoda Fabia R5) - Rally Vyškov 2018

Původně byly v plánu čtyři rychlostní zkoušky, avšak po několika letech navrátivší se atraktivní test „Kuchlov“ musel být kvůli kůrovcové kalamitě na Jižní Moravě dodatečně zrušen, protože plánovaná trasa zasahovala do oblasti těžby a následné přepravy napadeného dřeva. Proto musela být pozměněna koncepce trati nadcházející vyškovské rally. Celkově se tedy bude soutěžit na třech měřených testech, z nichž jeden se pojede třikrát a dva dvakrát. Vše ostatní zůstává beze změn.

„Původně jsme s přípravou tratě začali již v prosinci. Vytipovali jsme si pět úseků rychlostních zkoušek, z čehož tři byly tradiční, jeden byl nový a jeden staronový. Od nového úseku jsme museli rovnou upustit, protože jsme se setkali s nepochopením jedné z obcí a staronový Kuchlov jsme museli opustit kvůli těžbě dřeva po kůrovcové kalamitě. Zůstaly nám nakonec tedy tři tradiční rychlostní zkoušky – Podivická, Račická a Ivanovická brána,“ vysvětluje komplikace předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ladislav Petráš.

Kromě výše zmíněného přichází z Vyškova dále už jen pozitivní zprávy. Jsou již schváleny veškeré tratě rychlostních zkoušek, přejezdy a objízdné trasy od obcí a institucí. Současně také hlavní činovníci soutěže a jednotlivých rychlostních zkoušek úspěšně absolvovali školení a získali licence potřebné pro výkon svých funkcí. Momentálně pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR čekají na schválení zvláštních ustanovení, jež budou následně zveřejněny.

Veškeré informace o Rally Vyškov 2019 jsou dostupné a budou postupně aktualizovány na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

Lukáš Chum
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist