www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2019

Michaela Debnárová usedla do Škody Fabia R5

foto

10. února 2020 • 19:00

Každý člověk má své tajné sny, které si časem splní nebo zůstane pouze u snů. Rally jezdkyně z Košic Michaela Debnárová si nejeden svůj sen splnila. Začalo to první rally, pokračovalo absolutním vítězství ve třídě a nedávno usedla i do er pětky. Nyní bojuje sympatická plavovláska s tím, zda ukončit kariéru nebo ne. Schválně, co byste jí poradili?

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Vladimírem Příborským - VPmotorsport bral stříbro

foto

4. února 2020 • 08:00

Když jsme si povídali s Vladimírem Příborským jun. před rokem, tak společně se svým otcem Vladimírem starším za sebou měli co se týče „velkých rally“ pouze premiérovou účast v Rallysprint sérii v Pačejově. Ta pro ně znamenala druhé místo ve třídě 14. Rok se s rokem sešel a Příborští slaví opět druhé místo ve třídě 14, tentokrát ovšem za celou sezonu. K tomu navíc i ve skupině 14-18.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Voltner na prahu své deváté sezony

foto

26. ledna 2020 • 11:00

Třicetiletý spolujezdec ze Zlína se letos postavil na start pěti závodu. Nejčastěji to bylo po boku Josefa Hartmanna a jednou Karel navigoval Filipa Ocelku. Skvělý výsledek se povedl právě posádce Hartmann – Voltner, když kluci v loňské sezoně skončili na třetím místě v hodnocení RSS.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Lukašík přesedá do Fordu Fiesta R2T

foto

16. ledna 2020 • 13:00

Osmatřicetiletý jezdec má za sebou svoji třináctou sezonu v rally. V posledních letech Petr se spolujezdkyní Martinou Mikuláškovou patří k předním jezdcům v kategorii dvoukolek. V loňské sezoně smíšená posádka skončila absolutně na 6. místě v hodnocení RSS a pro letošní rok chystá Petr s Martinou změnu techniky.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Kunst: Rally je pro mne plněním dětského snu

foto

13. ledna 2020 • 08:00

Jakub Kunst stojí na prahu své třetí sezony. Spolujezdce z Českých Budějovic v uplynulé sezoně navigoval například Petra Hejtmánka nebo Jana Bezemka v jejich historických vozech. Jakub usedl také do vozu Mitsubishi Lancer EVO VIII, který řídil David Kotula.

žádný příspěvek celý článek »

Radim Drga má na svém kontě 5 startů a titul ve třídě 16

foto

31. prosince 2019 • 18:00

Posádka Radim Drga – Michal Merčák byla nováčky v uplynulé sezoně rallysprintového šampionátu. Kluci startovali s vozem Renault Clio Sport a stačily jim tři dokončené závody, aby mohli na konci roku slavit vítězství ve třídě 16 v hodnocení RSS.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Horák - nová sezóna, nový vůz, nová motivace

foto

27. prosince 2019 • 14:00

Olomoucký Michal Horák s Opelem Adam R2 patřil před sezónou k jedněm z favoritů na vítězství v RSS. Sezóna ovšem nebyla taková, jakou by si sedmatřicetiletý jezdec představoval. Na konci roku byla stejně jako v roce 2017 „brambora“. Nyní ale Michal avizuje několik změn, a věřte, že je na co se těšit.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Urban - dveřmi napřed až k obhajobě titulu

foto

26. prosince 2019 • 12:00

Josefa Urbana zná jistě každý správnýrallyový fanoušek. Společně se svým otcem Jaroslavem Urbanem závodí s vozem Škoda 130 LR. Jejich rozevlátá jízda nenechá v klidu nikoho u tratí rychlostních zkoušek. Kromě bavení diváku se však posádka stala již po druhé mistry třídy 17 v hodnocení Rallysprint série.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Pilař – sezona za volantem Adama a R2 na palci nohy

foto

13. prosince 2019 • 09:00

V kolotoči české rally se pohybuje spousta jezdců. Rozhovory zvládá někdo lépe, jiný hůře. Když ale spustí Honza Pilař, tak nejen že vás nepustí ke slovu, ale po jeho dialogu odcházíte s obličejovými svaly stále ještě v křeči od smíchu. Nevěříte? Věřte!

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Mezihorák mistrem třídy 9 ve sprintrally

foto

4. prosince 2019 • 08:00

Ondřej Mezihorák a Honda Civic VTi, to je spojení, které na české rallyové scéně platí již několik let. Když se podíváme zpětně do výsledků, tak pokaždé za tři roky, když Ondra do Hondy usedl, tak v závodě nenašel přemožitele a třídu 9 vyhrál. Letos se však ke třem vítězstvím v „devítkách“ posádce Mezihorák – Hamšík podařilo získat také titul mistrů třídy 9 ve sprintrally.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Palacký po roční pauze opět závodil

foto

29. listopadu 2019 • 11:00

Jednatřicetiletý jezdec Ondřej Palacký má za sebou čtvrtou sezonu v rally. Loňský rok jsme jeho krásný žlutý Favorit 136 L na tratích neviděli, protože po havárii v roce 2017 skončil na vrakovišti. Ondřeje to však od závodění neodradilo a společně s novým spolujezdcem Ivanem Vránským postavili nový vůz Škoda Favorit 136 L.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Trunkát: Míru bych již za jiného pilota nevyměnil

foto

18. listopadu 2019 • 18:00

Daniel Trunkát již neodmyslitelně patří k Jaromíru Tarabusovi. Tato posádka společně závodí již čtrnáct let, což je až obdivuhodné. Letošní sezona se dvojici Tarabus - Trunkát vydařila, jelikož se kluci stali absolutními vítězi poháru P2+ v rally pro rok 2019.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský v následující sezoně usedne do R2

foto

15. listopadu 2019 • 10:00

Devatenáctiletý závodník letos dokázal vyhrát XTG Opel Adam Cup bez jediného zaváhání a na všech sedmi podnicích dojel do cíle jako nejrychlejší. Na českých tratích Dominika navigoval Jan Mikulík, ale na posledních dvou soutěžích v Německu Mikulíka nahradil Ondřej Krajča.

žádný příspěvek celý článek »

První splněný sen Adama Březíka

foto

14. listopadu 2019 • 09:00

Adam Březík má za sebou skvělou sezonu, ve které potvrdil, že má závodění v genech. Třiadvacetiletý jezdec, společně s navigátorem Zdeňkem Bělákem jun., vyhrál závod na Kopné a v Pačejově. Rozuzlení boje o titul vyšlo na poslední sprint ve Vsetíně, kde vedle Březíka do Peugeotu 208 R2 usedl Jaroslav Novák.

žádný příspěvek celý článek »

U Jančíků závodí téměř celá rodina

foto

8. listopadu 2019 • 14:00

V letošní sezoně se na českých tratích objevilo hned několik nováčků. Dva z nich pochází z Ostravy a jsou to otec a syn. Jedná se o Michaela (otec) a Jakuba Jančíka. Oba usedli do vozu Opel Adam Cup a na sedadlo spolujezdce přizvali Jana Jurčíka. Michael se postavil na start Rally Vyškov, Rally Hustopeče a Barum Czech Rally Zlín. Teprve šestnáctiletý Jakub se objevil na závodě v Radouni, Kroměříži a na sprintu ve Vsetíně.

žádný příspěvek celý článek »

toplist