www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Král přestupků? Ital Cavigioli

30. srpna 2006 • 04:00

Pouze dvanáct řidičů pokutovali policisté za rychlou jízdu v obci během konání letošního ročníku Barum rally Zlín. V deseti případech se jednalo o samotné závodníky. Absolutním rekordmanem v počtu a závažnosti dopravních přestupků se stal italský závodník Marco Cavigioli s vozem Renault Clio S 1600. „Dohromady mu hrozí ztráta až osmi bodů,“ upřesnil Ludvík Urban ze zlínské policie.

V sobotu totiž způsobil dopravní nehodu za nákupním střediskem ve zlínské části Prštné, kdy nezastavil na příkazové značce Stůj, dej přednost v jízdě a smetl felicii do řeky Dřevnice. Včera pak policie oznámila, že hodinu před havárií při přejezdu z rychlostní zkoušky mu policisté v obci Klečůvka naměřili 100 km/h.

Případem se bude zabývat příslušné oddělení na zlínském magistrátu. „Záleží pak samozřejmě na daném správním orgánu, jak ve věci rozhodne,“ podotkl Urban. Kdyby ale italský závodník v aktivnímu sběru trestných bodů na území České republiky pokračoval a do roka by jich na svém kontě měl dvanáct, platil by pro něj zákaz řízení v celé republice. „Mohl by si tak zavřít cestu pro start v příští barumce, protože by neměl řidičské oprávnění,“ podotkl Urban.

Dopravní nehoda italského závodníka mrzí i ředitele zlínské rally Miloslava Regnera. „Co se týče naměřené rychlosti, tak chápu jezdce, že dodržet padesátku v obci v závodním autě je velmi složité, a to především vzhledem k technickým úpravám auta. Tím nechci Caviogiliho nijak obhajovat, vyhláška platí pro všechny a musíme ji dodržovat,“ reagoval Regner.

Další havárii způsobil mechanik z jednoho českého týmu, který při průjezdu obcí Pohořelice nezvládl řízení a s tréninkovým vozem narazil do elektrického vedení.

Kromě těchto přestupků se letošní ročník barumky obešel podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové bez větších problémů. „Za celé čtyři dny jsme zaznamenali pouze dvě vloupání do zaparkovaných vozidel. Pachatelé si odnesli peněženky a drobné předměty,“ informovala.

Tiskový odbor Policie ČR
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
31.08.2006 07:33
Ramon
mi povídej a to to nemám skoro vůbec upravené :-)
30.08.2006 13:01
Breaky
Je:-)
30.08.2006 12:59
Breaky
Dodržovat 50 je problém?
30.08.2006 08:40
Ricardo - moderátor
Tak to je myslím celkem kapr, co si myslíte...
toplist