www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2019

EuroOil-invelt team před startem Bohemia rally

12. července 2019 • 10:00

Mistrovství české republiky v rallye pokračuje 5. závodem v okolí Mladé Boleslavi. Tento pátek odstartuje slavná Rallye Bohemia. Startovní listina v čele s úřadujícími Mistry světa Kopeckým s Dreslerem a druhou tovární posádkou Škody, vycházejícími světovými hvězdami, finskými mladíky Rovanperou s Halttunenem, slibuje zajímavou podívanou. Na startu nebude chybět ani posádka EuroOil-invelt teamu Pech-Uhel, kteří chtějí napravit poslední nevydařené výsledky.

Václav Pech - Petr Uhel (Ford Fiesta R5) - Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2019

„Letošní Bohemka bude nesmírně náročná na výdrž jak závodních aut, tak posádek. 20 rychlostních zkoušek, které pořadatel rozdělil do tří dnů dokonale prověří připravenost teamů. Jsem přesvědčen, že je mnohem jednodušší absolvovat méně delších RZ, než vice krátkých. Auto nemusíte tolikrát ohřívat do závodního režimu a hlavně každý ostrý start dá všem mechanickým dílům dost zabrat. Ani pro jezdce to není fyzicky nic jednoduchého, tolikrát se správně rozproudit a zase vychladnout. Ale musím říct, že se na tento model soutěže těším. Je to po dlouhé době něco nového a trošku návrat do našich dob minulých, kdy jsme jezdili přes 20 rychlostek běžně,“ říká Václav Pech jun.

Závod odstartuje v pátek 12.7. v 18:30h dvojicí rychlostních zkoušek na Autodromu Sosnová , které mohou fanoušci sledovat i přímým televizním přenosem na programu ČT sport.

První posádka projede cílem na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi v neděli 14.7. v 15:30 po absolvování trati dlouhé 551 km.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist