www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally 2019

David Tomek: Kit srdcovka, R3 zlomové auto, S2000 ryzí speciál, R5 neskutečná raketa

foto

14. ledna 2020 • 08:00

Snem mnoha kluků je stát se na chvíli závodním jezdcem. David Tomek měl k tomuto snu blízko díky tátovi. Proto bylo jen otázkou času, kdy sám usedne za volant. Dokonce došlo i na rodinný souboj přímo na tratích rychlostních zkoušek. Jak dopadl? Nejenom to se dozvíte v rozhovoru s třiatřicetiletým jezdcem.

žádný příspěvek celý článek »

Tituly pro jezdce Hankook Drivers Rally Trophy

foto

10. ledna 2020 • 18:00

Celkové vítězství v Autoklub Rallysprintsérii 2019, absolutní vítězství na Rallysprintu Kopná a Rally Vsetín, kompletní stupně vítězů v MČR ve třídě 3 a řada titulů v dalších třídách či kategoriích– takové úspěchy si v uplynulé sezoně připsali účastníci poháru Hankook Drivers Rally Trophy vypsaného pro posádky jedoucí na závodních pneumatikách Hankook.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Krajča - od foťáku až na sedačku do R5

foto

27. prosince 2019 • 15:00

Ondřej Krajča v dnešní době patří ke známým a úspěšným spolujezdcům. Jeho začátky v rally jsou spjaty s pozicí fotografa. Postupně jsme ho mohli vidět na sedadle navigátora vedle Jiřího Hladíka, Patrika Rujbra, Daniela Zpěváka nebo Karla a Radomíra Kupce. V uplynulých dvou sezonách Ondra rozpis četl Eriku Caisovi, Martinu Vlčkovi a mnoho mladým talentovaným jezdcům. Jelikož se počet jeho startů blíží ke stovce, připravili jsme zajímavý rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Tým okolo Jindřicha Štolfy chystá pro sezónu 2020 překvapení

foto

27. prosince 2019 • 13:00

Po zisku mistrovského titulu v roce 2018 vyhlásil tým Jindřicha Štolfy letošní sezónu jako 'jezdecky udržovací', aby posádka nevyšla ze cviku a zároveň zkontrolovala konkurenci. Proto se s vozem Škoda 130 L objevili Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel na třech avizovaných soutěžích. Začali na historické Vltavě v okolí Klatov, pokračovali na domácí Bohemce a mistrovskou sezónu uzavřeli na Barum Star rally v okolí Zlína.

žádný příspěvek celý článek »

Jiří Pohlídal jun. letošním juniorským mistrem ČR

foto

27. prosince 2019 • 11:00

Jiřího Pohlídala můžeme na českých tratích vídat již čtvrtým rokem. Jeho začátky byly s vozem Nissan Micra, poté závodil s Renultem Clio Sport. Mladý závodník pro letošní sezonu přesednul do Peugeotu 208 R2 a v rámci Peugeot Rally cup dokončil sezonu na krásném 2. místě, hned za dominujícím Reném Dohnalem. Jiří Pohlídal společně s Janem Kubalou dokázali zvítězit v hodnocení juniorů.

žádný příspěvek celý článek »

Zemřel Marian Šín

foto

12. prosince 2019 • 19:45

Po těžké nemoci dnes zemřel bývalý soutěžní jezdec Marian Šín. Do povědomí českých fanoušků se zapsal hlavně za volantem velmi rychlých dvoulitrových kitových vozů Peugeot 306 Maxi a Škoda Octavia Kit Car.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněny kalendáře mistrovství České republiky pro rok 2020

foto

12. prosince 2019 • 14:00

V těchto dnech byly zveřejněny předběžné kalendáře Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallysprint série, Poháru 2+ pro nadcházející sezónu 2020. Kalendář Mistrovství České republiky historických automobilů bylo doplněno později.

příspěvků: 2 celý článek »

Sezona jako na houpačce Miroslava Čabaje

foto

12. prosince 2019 • 10:00

Miroslav Čabaj se v loňské sezoně stal mistrem třídy 11, což od něj nikdo nečekal, protože to byla jeho první sezona po přestupu z ČMPR. Letos se posádce Čabaj – Lovčík moc nedařilo. Ze sedmi závodů kluci dokončili tři. V Hustopečích Mirek s Tomášem skončili za letmým cílem v hrachovém poli a ostatní závody dvojice nedokončila kvůli technickým závadám.

žádný příspěvek celý článek »

Mirek Jakeš: V příští sezóně chceme být na bedně

foto

10. prosince 2019 • 10:00

K tahákům každé soutěže patří kvalitní jezdci. Mezi ně se již delší dobu řadí i Mirek Jakeš. Jezdci z Hutiska – Solance letošní sezóna nevyšla dle jeho představ. O to pečlivěji se připravuje na rok 2020. Co vám, čtenářům, prozradil?

žádný příspěvek celý článek »

David Štefan: Rád bych vyhrával, ale ti první mi to kazí

foto

10. prosince 2019 • 08:00

Ani čtyřikrát stříbrná příčka z šesti závodů v Opel Adam cupu v letošní sezóně nestačila Davidu Štefanovi k celkovému vítězství. Stejně jako v roce 2018 i letos dokončil cup na druhém místě. Říká se do třetice všeho dobrého, takže příští rok… Nejenom o tom je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Nejrychlejší závodník v rodině je Jindra

foto

4. prosince 2019 • 09:00

Nejlepší sezona kariéry. Poprvé v životě vítězství na Barum Rally - na největším podniku v zemi, poprvé vítězové celého šampionátu mistrovství České republiky ve své třídě 3. Takto skvělou sezonu 2019 zažila posádka valašskomeziříčského JP Motorsport Teamu Jaroslav Pešl – Radek Juřica, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Stejskal jun. měl k titulu mistra 2WD blízko

foto

2. prosince 2019 • 11:00

Václav Stejskal jun. společně se spolujezdcem Stanislavem Viktorou jun. letos o sobě dali hodně vědět. Posádka závodící s Renaultem Clio RS R3T bojovala až do posledního závodu o první místo v hodnocení dvoukolek v rámci dvoudenních závodů. Nejen havárie na Rally Hustopeče však kluky o titul připravila.

příspěvků: 2 celý článek »

Martin Klepáč: Za vše může Karel Kupec

foto

29. listopadu 2019 • 10:00

Cesty k soutěžnímu sportu jsou leckdy zajímavé. V případě Martina Klepáče za vše může prázdná nádrž. Pojďme se v rozhovoru seznámit s kosmonoským jezdcem.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Štochl: Je těžké žít bez závodů

foto

27. listopadu 2019 • 13:00

Karel Štochl s Adélou Vackovou měli skvělou sezónu 2018, ve které dokončili všechny závody, do kterých odstartovali. S podobnými cíli šla pražská posádka i do letošního roku. Na Šumavě ale přišla nepříjemná havárie. Návrat na tratě zkoušek byl ve wéercéčku. Jaká byla tedy sezóna a co bude příští rok, na to odpovídá Karel Štochl.

žádný příspěvek celý článek »

V Poháru Pirelli byli odměněni ti nejlepší

foto

27. listopadu 2019 • 08:00

Pohár Pirelli je už dlouholetou součástí automobilových soutěží rally v České republice. Letos se uskutečnil dvanáctý ročník značkového poháru dodavatele pneumatik pro motoristický sport.

žádný příspěvek celý článek »

toplist