www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Tarabus na Barumce vybojoval titul mistra republiky

31. srpna 2006 • 08:15

Díky vítězství na víkendové Barum Rally Zlín, nejvýznamnější automobilové soutěži na našem území, může již dvě soutěže před koncem letošního domácího mistrovství slavit posádka Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát titul mistrů republiky ve skupině N.

Jaromír Tarabus měl v letošní sezóně jednoznačný cíl v zisku titulu mistra republiky ve skupině N a vítězství ve třídě N2. Své ambice dokazoval na všech podnicích letošního seriálu a na jeho domácí trati tomu nebylo jinak. Hlavně na náročných zkouškách Troják a Pindula dokazoval, že ve své kategorii nemá konkurenci a titul je ve správných rukou.

„Jsem velice rád, že se mi podařilo vybojovat letošní titul. Mé vystoupení i výsledek na Barum rally bylo pěkným rozloučením s Hondou Civic VTI,“ prozradil v cíli zlínské soutěže Jaromír Tarabus, který na letošní Barumce uzavřel účinkování za volantem vozu skupiny N. Jeho další plány by měly vést do skupiny A a pokud vše půjde bez problémů, měl by se ve druhé polovině září představit na Horácké Rally Třebíč za volantem Suzuki Ignis S1600.

V barvách domácího týmu Sparrow Racing se však na tratích v okolí Zlína představili i další jezdci. Jedněmi z kandidátů na letošní medaile jsou Jiří Pertlíček a Radim Orava, kteří jsou jako jediní alespoň vzdáleně schopni konkurovat Tarabusovi ve třídě N2. Po bezproblémové první etapě začaly v neděli zlobit brzdy a na závěrečné rychlostní zkoušce přestal řadit druhý rychlostní stupeň, přesto dokázali Pertlíček s Oravou vybojovat druhé místo v rámci třídy N2 a páté ve skupině N.

Naopak se příliš nedařilo smíšené posádce Patrik Hlach - Veronika Matušová. Na prvním diváckém testu v ulicích Zlína pobavili diváky efektními hodinami a hned v úvodu sobotní etapy poztráceli spoustu drahocenného času při výměně pneumatiky u hospody na Držkové při RZ Troják. Aby to nebylo všechno, zhruba 500 metrů před cílem závěrečné zkoušky šli Hlach s Matušovou nedaleko divácké zóny přes střechu, nakonec však i s notně pomuchlaným Civicem VTI dorazili do cíle jako čtvrtí ve třídě N2.

Čtvrtou posádkou na sparrowácké Hondě byli Jiří Šén a Josef Sitník. Tato nejstarší posádka letošní Barum Rally Zlín, jejíž číslo součtu věku obou členů posádky se zastavil na úctyhodné hodnotě 116, si přijela po dvou startech v Českomoravském poháru zavzpomínat na staré dobré závodnické časy a nasát atmosféru zlínské soutěže. Tomu také odpovídaly časy na rychlostních zkouškách, Šén se Sitníkem dojeli do cíle na pátém místě ve třídě N2.

Další soutěží, kterou má Sparrow Racing na programu, bude již koncem příštího týdne Böttcher Rally ve Vyškově. Na startu by se s týmovými Hondami Civic VTI měli představit Zbyněk Hrabec, Václav Dunovský, Jan Šlehofer a Andrea Trunkátová.

Tomáš Hrabec
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist