www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2019

SOUHRN: Citroën ovládl Rally Turkey

15. září 2019 • 17:00

Možná na dlouho naposledy se vydávají soutěžní posádky na Rally Turkey. Extrémně rozbité rychlostní zkoušky o celkové délce jen těsně přesahující 300 km přilákaly na start pouhých 28 posádek. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Turkey

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) - Rally Turkey 2019

Naprosto nevídaným doublem pro Citroën skončil letošní ročník Rally Turkey. Zatím nepříliš úspěšný tým, kde se o body výhradně staral multišampion Ogier, si připsal double na stupních vítězů po hodně dlouhé době.

Extrémně rozbité tratě v Turecku přilákaly na start pouhopouhých 28 posádek. Překvapivě dokázaly všechny vozy WRC přežít útrapy náročných úseků, jediným odstoupeným tak byl Ott Tänak, jehož zradila elektrika jeho Yarisu WRC.

Vzhledem ke spoustě kamenů nebyla překvapením řada defektů a hlavně zničené pneumatiky, se kterými posádky musely řádně hospodařit, aby vydržely až do cíle. Nejlépe se to dařilo Esapekka Lappimu, který dokázal využít výhodné startovní pozice v pátek a dostal se do čela. A toto čelo přepustil svému týmovému kolegovi až koncem sobotní etapy.

Třetí příčku vybojoval spolehlivě jedoucí Andreas Mikkelsen, který se tentokrát vyhnul jakýmkoliv excesům. Čtvrtý pak dojel Teemu Suninen následován Sordem a Latvalou.

Vítězstvím se tak Sébastien Ogier vrátil do souboje o titul, jeho úhlavním soupeřům se nedařilo. Ott Tänak se trápil po celou soutěž a již zmíněné problémy s řídící jednotkou jej připravily o další utrpení. Zato Thierry Neuville se o větší bodový příděl připravil vlastním přičiněním, když skončil na dlouhých pět minut mimo trať.

Slabá situace se sešla jak ve WRC2 Pro, tak ve WRC2. Kalle Rovanperä se vyřešil hned na začátku, když poslal svou Fabii R5 Evo přes střechu, aby následně odstoupil kvůli třem defektům. Přesto se vrátil v rámci superally a vybojoval bronz. Díky defektu přišel o jasné vedení Jan Kopecký a skončil druhý za Gusem Greensmithem, který pořádně zabrnkal na nervy na předposlední rychlostní zkoušce, kde vylétl za letmým cílem z tratě a doloval se dlouhé minuty zpět na trať. Při té příležitosti si jeho spolujezdec sundal helmu, přesto posádka nebyla potrestána. Po celou dobu byl nejrychlejším vozem R5 Kajetan Kajetanowicz, který porážel i piloty WRC2 Pro. O tohle prvenství přišel až v záveru, kdy mu praskla poloosa a poztrácel spoustu času, přesto to bohatě stačilo na vítězství ve slabě obsazené WRC2. Druhý Marco Bulacia na něj i tak ztratil téměř dvě minuty, bronzový Andolfi byl zpět už o více než 19 minut...

Konečné výsledky Rally Turkey

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu Rally Turkey

- - - - - - - - - - - - - PŘED STARTEM - - - - - - - - - - - -

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) - Rally Turkey 2019

Možná na dlouho naposledy se vydávají soutěžní posádky na Rally Turkey. Extrémně rozbité rychlostní zkoušky o celkové délce jen těsně přesahující 300 km přilákaly na start pouhých 28 posádek. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist