www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2019

SOUHRN: Thierry Neuville vyhrál Rally Catalunya, Ott Tänak má titul

27. října 2019 • 18:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračuje ve Španělsku. Rally Catalunya se opět jede na smíšeném povrchu - úvodní páteční etapa se jede vesměs na šotolině, zbývající dvě etapy pak na asfaltu. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Catalunya

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) - Rally Catalunya 2019

Thierry Neuville vyhrál Rally Catalunya, na uchování nadějí na premiérový titul mistra světa to však nestačilo. Ten vybojoval ve Španělsku druhý Ott Tänak.

Očekávaný souboj o titul se začal vyjasňovat hned v úvodu soutěže, která se jela na šotolinovém i asfaltovém povrchu. Citroën Sébastiena Ogiera postihly problémy s posilovačem řízení, ztrátu mnoha desítek vteřin a konec nadějí na obhajobu titulu.

Moc radosti soutěž nenabízela ani Neuvillovi. K zachování šancí na titul potřeboval vyhrát, přičemž Ott Tänak nesměl zajet dobrý výsledek. Tomu ještě odpovídaly výsledky po šotolinové části, kdy byly v čele tři Hyundaie a Tänak byl až pátý. Jenže brzy se začaly šance sypat - nejdříve havaroval Kris Meeke, Ott Tänak pak začal stahovat náskok svých soupeřů. Již v sobotní etapě přeskočil Sébastiena Loeba a na závěrečné zkoušce taky Dani Sorda.

Za Neuvillem a Tänakem skončil na stupních vítězů Dani Sordo následován Loebem, Latvalou, Evansem a Suninenem. Na Ogiera zbylo až osmé místo. První desítku uzavřely vozy Citroën C3 R5 řízené Madsem Ostbergem a Ericem Camillim, kteří zvítězili v hodnocení WRC2 Pro respektive WRC2. Hned za nimi dojel Jan Kopecký, který tentokrát podřídil vše jasné taktice dojet až do cíle a vybojovat body pro zisk titulu WRC2 Pro ve značkách. Nakonec porazil i týmového kolegu Kalle Rovanperu, který jel také hlavně na dojetí, navíc diváckou zkoušku v Salou dojížděl s vylomeným kolem.

Závěrečným závodem MS bude Rally Australia, kde se pojede již pouze o titul ve značkách.

Konečné výsledky Rally Catalunya

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu Rally Catalunya

- - - - - - - - - - - - - PŘED STARTEM - - - - - - - - - - - -

Esapekka Lappi - Janne Ferm (Citroën C3 WRC) - Rally Catalunya 2019

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračuje ve Španělsku. Rally Catalunya se opět jede na smíšeném povrchu - úvodní páteční etapa se jede vesměs na šotolině, zbývající dvě etapy pak na asfaltu. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist