www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2019

Pech v Sosnové s Volkswagen Polo GTI R5

31. října 2019 • 14:00

Tradiční Setkání mistrů v Sosnové proběhne letos první listopadový víkend. Ve startovní listině je 51 závodníků z nejprestižnějších motoristických disciplín. Václav Pech jun. z EuroOil-invelt teamu se zde premiérově představí ve Volkswagenu Polo GTI R5. Spojení Pecha s Fordem Fiesta R5, s nímž jezdil poslední tři roky, končí.

Václav Pech

„Vybíráme nejvhodnější auto pro příští sezónu. Letos nám končí společný projekt se společností invelt, tudíž i s jejich Fordem Fiesta R5, který je na prodej. Společně jsme závodili od roku 2011. Za vším stál Jiří Jírovec, který nás na začátku doslova přemluvil ke spolupráci a závodění s MINI Cooper. Společně jsme zažili krásných 8 let okořeněných ziskem dvou titulů absolutních mistrů ČR. Měli jsme možnost závodit s Porsche 911 s Fordem Fiesta R5 a vyzkoušet spoustu zajímavých závodních aut z osobní sbírky Jirky Jírovce. Naše cesty se úplně nerozcházejí, ale v té nejužší spolupráci dále zatím pokračovat nebudeme. Hlavním důvodem je, že po MINI Cooper, žádné závodní auto nezapadá do jejich prodejního konceptu a společnost invelt se již nechce prezentovat na značkách jiných vozů. Chceme s Petrem Jirkovi Jirovcovi a celému inveltu velice poděkovat za dlouhodobou podporu a možnost, jakou nám poskytl,“ popisuje situaci Václav Pech jun.

Ten si v posledních týdnech vyzkoušel nejen Polo R5, ale i Fábii R5. „Jak v Polu, tak ve Fábii jsem nenajel moc kilometrů, šlo mi především o porovnání síly motoru, ale nechci dělat ukvapené závěry. Mám na porovnání slíbený ještě test nového Fordu. Teď se těším do Sosnové, kde se chci s Polem pořádně svézt a vyzkoušet ho i na kluzké trati,“ říká Václav Pech jun., který zve fanoušky motorsportu do Sosnové na Setkání mistrů. Tam bude mít v sobotu 02.11. možnost se ve volných jízdách s autem více seznámit. Vlastní závod odstartuje 3.11. v 9.00 hod. tréninkovými jízdami a po celý den budou diváci moci sledovat zajímavé souboje automobilových speciálů z nejrůznějších disciplín. Celý závod vyvrcholí finálovými jízdami v 15.00 hod.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist