www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2019

Milan Obadal se stal vicemistrem třídy 6 na Slovensku

4. listopadu 2019 • 08:00

Na konci září vyrazil Minařík racing závodit na Slovensko. Posádka Milan Obadal – Radovan Bucha s vozem Peugeot 208 R2 startovala na 11. Rallye Velký Krtíš. Kluci si vyjeli 22. místo absolutního pořadí a 4. místo ve třídě 6.

Milan Obadal - Radovan Bucha (Peugeot 208 R2) - Rallye Košice 2019

Tento výsledek zajistil posádce účast v boji o titul vicemistrů v hodnocení třídy 6 slovenského šampionátu. Proto se slušovický tým s Milanem Obadalem vydal na Rally Košice.

„V Košicích jsme jeli poprvé, stejně jako na všech soutěžích na Slovensku. Rychlostní zkouška Bogota byla podobná, jako u nás RZ Kameňák na Kopné. Střídaly se zde různé druhy asfaltu a nás docela zaskočila hromada spadaného listí. Prožili jsme nováčkovskou chybu na rychlostní zkoušce Ružín, kde jsme špatně zvolili pneumatiky. Vyústilo to v přetočení na mokrém povrchu a ztrátou 40 sekund. Díky odstoupení několika kvalitních posádek v naší třídě jsme nakonec dosáhli na pěkné umístění. Chtěl bych poděkovat mechanikům Staňovi a Romanovi za perfektní přípravu auta, týmu Minařík racing a Lubovi Minaříkovi za skvělou spolupráci v průběhu celé sezony. Díky patří i rodině, která semnou v Košicích nebyla, ale podporovala mne na dálku,“ uvedl Milan Obadal.

Posádka Obadal – Bucha závod v Košicích dokončila na 17. místě absolutního pořadí a 2. místě ve třídě 6. Kluci si tak vybojovali titul vicemistrů ve své třídě na Slovensku.

Barbora Vebrová ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist